Επιστροφή στο Νο.1 για τον Αλκαράθ - Σε ποια θέση είναι ο Τσιτσιπάς

Στέφανος Τσιτσιπάς

i

© φωτογραφία αρχείου Intime

Επιστροφή στο Νο.1 για τον Αλκαράθ - Σε ποια θέση είναι ο Τσιτσιπάς

Sportal newsroom 11:29 - 22.05.2023

Ο Κάρλος Αλκαράθ επέστρεψε στην κορυφή της Παγκόσμιας κατάταξης της ATP.

Αλλαγή στην κορυφή είχαμε στην Παγκόσμια κατάταξη της ATP, λίγες ημέρες πριν την έναρξη του Roland Garros. Ο Κάρλος Αλκαράθ επέστρεφε στο Νο.1 του κόσμου μετά τη συμμετοχή του στο τουρνουά της Ρώμης.

Ο Ισπανός τενίστας θα μπει στην κλήρωση του Roland Garros ως κορυφαίος του ταμπλό. Στο Νο.2 της Παγκόσμιας κατάταξης είναι, πλέον, ο Ντανίλ Μεντβέντεφ. Ο Ρώσος κατέκτησε τον τίτλο στη Ρώμη, τον πρώτο του σε χωμάτινο Masters και πηγαίνει στο γαλλικό major με τους καλύτερους οιωνούς.

Στην τρίτη θέση της Παγκόσμιας κατάταξης έπεσε ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο Σέρβος τενίστας ηττήθηκε από τον Χόλγκερ Ρούνε στα προημιτελικά της Ρώμης και έχασε αρκετούς βαθμούς αφού πέρσι είχε κατακτήσει τον τίτλο. Ο Νόλε ενδέχεται να πέσει πάνω στον Αλκαράθ ή τον Μεντβέντεφ στα ημιτελικά του Roland Garros.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρίσκεται ακόμη στην πέμπτη θέση του κόσμου. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Masters της Ρώμης όπου και αποκλείστηκε από τον Μεντβέντεφ.

Ο Χόλγκερ Ρούνε κέρδισε μία θέση στην Παγκόσμια κατάταξη. Ο 20χρονος Δανός σημείωσε career high φτάνοντας στην έκτη θέση. Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν ο Αντρέι Ρούμπλεφ, ο Γιάνικ Σίνερ, ο Τέιλοερ Φριτζ και ο Φίλιξ Οζέ - Αλισίμ.