H ATP ανακοίνωσε τους υποψήφιους για τα ετήσια βραβεία της: Απόντες Τζόκοβιτς και Τσιτσιπάς – Ποιες είναι οι πέντε κατηγορίες

Νόβακ Τζόκοβιτς

i

© Intime

H ATP ανακοίνωσε τους υποψήφιους για τα ετήσια βραβεία της: Απόντες Τζόκοβιτς και Τσιτσιπάς – Ποιες είναι οι πέντε κατηγορίες

Η ΑΤP ανακοίνωσε τις υποψηφιότητες για τα βραβεία της χρονιάς στις οποίες δεν περιλαμβάνονται ο Στέφανος Τσιτσιπάς και ο Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς και ο Στέφανος Τσιτσιπάς απουσιάζουν από τις υποψηφιότητες της ATP για τους καλύτερους της χρονιάς. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας ολοκλήρωσε την αγωνιστική του σεζόν με έναν τίτλο, στο Ακαπούλκο και έφτασε μέχρι τον τελικό του Australian Open στην καλύτερη πορεία του σε Grand Slam.

Ο Σέρβος τενίστας έκανε μία ονειρική χρονιά. Κατέκτησε τρία Grand Slam (Australian Open, Roland Garros, US Open) και έφτασε τους 24 major τίτλους στην καριέρα του. Παράλληλα, ο Νόβακ Τζόκοβιτς τελείωσε τη σεζόν στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης για όγδοη φορά στην καριέρα. Έτσι, ο Νόλε συμπλήρωσε 400 εβδομάδες στην κορυφή του κόσμου.

Ο Γιάνικ Σίνερ είναι υποψήφιος για δύο βραβεία. Ακόμη, οι προπονητές του Ιταλού τενίστα διεκδικούν το αντίστοιχο βραβείο.

Αναλυτικά οι υποψηφιότητες

Το comeback της χρονιάς

Ντομινίκ Κέπφερ

Γκαέλ Μονφίς

Γιαν - Λέναρντ Στρουφ

Αλεξάντερ Ζβέρεφ

Ο πιο βελτιωμένος τενίστας

Ματέο Αρνάλντι

Κρίστοφερ Γιούμπανκς

Μπεν Σέλτον

Γιάνικ Σίνερ

Ο νέος παίκτης της χρονιάς

Φλάβιο Κομπόλι

Άρτους Φις

Άλεξ Μίκελσεν

Ντόμινικ Στρίκερ

Λούκα Φαν Ας

Το βραβείο Stefan Edberg: Το βραβείο αυτό δίνεται στον τενίστα που καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς συμπεριφέρθηκε στο υψηλότερο επίπεδο επαγγελματισμού και ακεραιότητας, που συναγωνίστηκε με τους αντιπάλους του με το μέγιστο πνεύμα δικαιοσύνης και που προώθησε το παιχνίδι μέσω των δραστηριοτήτων του εκτός γηπέδου.

Κάρλος Αλκαράθ

Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ

Χούμπερτ Χούρκατς

Γιάνικ Σίνερ

Προπονητής της χρονιάς

Κρεγκ Μπόιντον (Χούμπερτ Χούρκατς)

Ντάρεν Κέιχιλ και Σιμόνε Βανιότσι (Γιάνικ Σίνερ)

Χουάν Κάρλος Φερέρο (Κάρλος Αλκαράθ)

Μπράιαν Σέλτον (Μπεν Σέλτον)