Τζόκοβιτς: «Όταν χάνεις με τη χώρα σου, το συναίσθημα είναι ακόμα πιο πικρό»

Νόβακ Τζόκοβιτς

i

© Intime

Τζόκοβιτς: «Όταν χάνεις με τη χώρα σου, το συναίσθημα είναι ακόμα πιο πικρό»

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς ανέλαβε την ευθύνη για την ήττα-αποκλεισμό της Σερβίας από την Ιταλία στα ημιτελικά του Davis Cup, ενώ δεν έκρυψε και την συναισθηματική του φόρτιση.

Μεγάλη νίκη πήρε η Ιταλία απέναντι στη Σερβία και προκρίθηκε στον τελικό του Davis Cup για πρώτη φορά μετά το 1998 και θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει τον δεύτερο τίτλο της και πρώτο μετά το 1976. Στον τελικό οι Ιταλοί θα βρουν απέναντί του την Αυστραλία, η οποία επικράτησε 2-0 της Φινλανδίας.

Μετά την ολοκλήρωση του παιχνιδιού ο Νόβακ Τζόκοβιτς ανέλαβε την ευθύνη για την ήττα-αποκλεισμό της Σερβίας από την Ιταλία στα ημιτελικά του Davis Cup, ενώ δεν έκρυψε και την συναισθηματική του φόρτιση.

«Συγχαρητήρια στην Ιταλία για την πρόκριση στον τελικό. Το άξιζαν. Έπαιξαν καλά, ειδικά ο Γιάνικ στο μονό αλλά και στο διπλό. Έχασε ελάχιστες μπάλες σε όλο το ματς. Για μένα είναι πολύ μεγάλη απογοήτευση. 

Αναλαμβάνω την ευθύνη. Είχα τρία match points και βρέθηκα τόσο κοντά στο να το κλείσω. Είναι κρίμα, πραγματικά. Έτσι είναι το άθλημα. Όταν χάνεις με τη χώρα σου, το συναίσθημα είναι ακόμα πιο πικρό», ανέφερε αρχικά ο Σέρβος τενίστας. 

Στη συνέχεια δεν θέλησε να δικαιολογήσει τον εαυτό του, λέγοντας: «Δεν θέλω να μιλήσω γι' αυτό γιατί θα ακουστεί σαν δικαιολογία. Προφανώς είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Προσπαθούσα να ενθαρρύνω τον εαυτό μου γι' αυτή την εβδομάδα. 

Όλη τη σεζόν σκεφτόμουν αυτή την εβδομάδα με την ομάδα του Davis Cup. Προσπάθησα να συνεισφέρω. Τα κατάφερα στον πρώτο αγώνα, σήμερα δεν ήταν γραφτό», κατέληξε ο Νόλε.