Ο Κύργιος αφήνει τη ρακέτα και γίνεται σχολιαστής του Τσιτσιπά!

Νικ Κύργιος

i

© φωτογραφία αρχείου Intime

Ο Κύργιος αφήνει τη ρακέτα και γίνεται σχολιαστής του Τσιτσιπά!

Ιάσονας Τσίλης 11:10 - 08.11.2023

Ο Νικ Κύργιος θα αναλάβει ρόλο σχολιαστή και αναλυτή στα ATP Finals του Τορίνο, όπου θα πάρει μέρος και ο Τσιτσιπάς.

Ο Νικ Κύργιος αφήνει στην άκρη τη ρακέτα του κι αναμένεται να πιάσει μικρόφωνο στο «American Tennis Channel».

Ο ομογενής τενίστας συμφώνησε να είναι σχολιαστής κι αναλυτής στους ATP Finals, που θα διεξαχθούν από τις 12 μέχρι τις 19 Νοεμβρίου στο Τορίνο, με την συμμετοχή των οκτώ καλύτερων τενιστών της χρονιάς. Σ’ αυτούς θα βρίσκεται και ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος είναι γνωστό ότι πολλές φορές έχει μπει στο στόχαστρο του Κύργιου, με τον τελευταίο να φανατίζεται ιδιαίτερα όταν είναι αντιμέτωποι.

Ο ελληνικής καταγωγής Αυστραλός τενίστας και φιναλίστ του Wimbledon το 2022, δεν κατατάσσεται πλέον στην βαθμολογία των ATP, διότι το 2023 αγωνίστηκε μόνο στο τουρνουά της Στουτγκάρδης. Τότε αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο από τον Κινέζο Γιμπίνγκ Βου με 7-5, 6-3.

Ο 28χρονος πρωταθλητής, αποχώρησε τον περασμένο Ιανουάριο από το Australian Open, λόγω προβλήματος στο γόνατο κι έκτοτε έχει αντιμετωπίσει αρκετούς τραυματισμούς.

Να θυμίσουμε ότι κατά τη διάρκεια του τουρνουά επίδειξης UTS στο Λος Άντζελες, ο Νικ Κύργιος αποκάλυψε σε δηλώσεις του πως δεν βλέπει τον εαυτό του να παίζει τένις μετά από πέντε χρόνια.

Παρά το γεγονός ότι είναι μόλις 28 ετών, φαίνεται πως έχει αρχίσει να σκέφτεται έντονα την απόσυρση: «Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να παίζω μέχρι τα 33 μου. Δεν υπάρχει αυτό, θα έχω φύγει από το tour και δεν θα με ξαναδείτε. Το πρόγραμμα έχει ξεφύγει. Εγώ μεγαλώνω. Είμαι 28, αλλά με τα πάρτυ και το αλκοόλ είναι λες και είμαι 57».

Αξίζει να σημειωθεί πως το 2023 έχει δώσει μόνο ένα παιχνίδι, ενώ αν και είχε ανακοινώσει ότι θα παίξει στο Citi Open στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ, αποσύρθηκε λόγω νέου τραυματισμού.