Θάνος: «Μπήκα αρκετά αγχωμένος στον αγώνα – Ο κόσμος με βοήθησε»
i

Θάνος / © Intime

Θάνος: «Μπήκα αρκετά αγχωμένος στον αγώνα – Ο κόσμος με βοήθησε»

Sportal newsroom 16:02 - 04.02.2023

Στην παρουσία του κόσμου αλλά και τη βοήθεια που είχε από τον πάγκο της Εθνικής ομάδας μίλησε ο Αριστοτέλης Θάνος.

Πολύ κοντά στην άνοδο στην κορυφαία κατηγορία του Davis Cup είναι η Ελλάδα. Ο Αριστοτέλης Θάνος πήρε τη νίκη με 7-6(4), 6-4 κόντρα στον Αντρές Αντράντε και η «γαλανόλευκη» έκανε το 2-0 κόντρα στο Εκουαδόρ. 

Νωρίτερα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς πήρε τη νίκη κόντρα στον Άλβαρο Γκιγιέν. 

«Μπήκα αρκετά αγχωμένος. Ήμουν ενθουσιασμένος που θα έπαιζα. Όταν παίζεις σε τέτοια ατμόσφαιρα είναι δύσκολο να το διαχειριστείς. Ο κόσμος με βοήθησε πάρα πολύ. Μόνο που βλέπεις τόσο κόσμο και νιώθεις τη στήριξή του, ακόμη και το πρώτο σετ που πήγε πολύ άσχημα. Ήταν πολύ σημαντικό που δεν δέχθηκα δεύτερο μπρέικ και στη συνέχεια σέρβιρα όπως έπρεπε», τόνισε αρχικά ο Αριστοτέλης Θάνος στη συνέντευξη τύπου μετά τον αγώνα. 

«Είχα ανάμεικτα συναισθήματα. Στον πρώτο πόντο έκανα double fault. Το διαχειρίστηκα καλά. Όταν κερδίζεις 5-1 μετά γίνεται 5-4 και στη συνέχεια σερβίρεις για το ματς, είναι περίεργα τα συναισθήματα», τόνισε ο Έλληνας τενίστας σε ερώτηση για τα συναισθήματά του όταν σέρβιρε για δεύτερη φορά για να κλείσει το ματς. 

Ο Αριστοτέλης Θάνος ρωτήθηκε και τι χρειάζεται για να κάνει το step up στην καριέρα του. «Δεν έχω παίξει πολλά τουρνουά. Χρειάζεται μεγάλο μπάτζετ αλλά και να είσαι δυνατό ψυχολογικά. Αν παίξω κανονικά αρκετές εβδομάδες και έχω το μεντάλιτι πιστεύω ότι μπορώ να φτάσω αρκετά μακριά», είπε ο Έλληνας τενίστας. 

«Με βοήθησαν σίγουρα. Είναι οι πρώτοι άνθρωποι που κοιτάω. Μόνο που τους βλέπεις και είναι μαζί σου, ψυχολογικά σε βοηθάει» εξήγησε ο Αριστοτέλης Θάνος για τη βοήθεια που είχε από τον πάγκο της Εθνικής.