Που θα δείτε την αναμέτρηση του Τσιτσιπά και το ματς της Εθνικής Νέων

Στέφανος Τσιτσιπάς

i

© Intime

Που θα δείτε την αναμέτρηση του Τσιτσιπά και το ματς της Εθνικής Νέων

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα κοντραριστεί με τον Κρίστοφερ Γιούμπανκς στους «16» του Wimbledon, ενώ η Εθνική Νέων θα αναμετρηθεί με την Ισλανδία στο τελευταίο της ματς στο Euro U19.

Μπορεί το σημερινό τηλεοπτικό πρόγραμμα (10/7) να μην περιέχει πλούσιο θέαμα, ωστόσο η «μονομαχία» του Στέφανου Τσιτσιπά είναι αυτή που ξεχωρίζει. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας θα κοντραριστεί με τον Κρίστοφερ Γιούμπανκς (Νο43) στους «16» του Wimbledon και με μοναδικό στόχο την πρόκριση στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης. 

Αυτή είναι μόλις η δεύτερη φορά που ο Τσιτσιπάς προκρίθηκε στον τέταρτο γύρο του Wimbledon και θα διασταυρωθεί με τον Αμερικανό τενίστα, ο οποίος έχει αποκλείσει νωρίτερα τον Μοντέιρο και τον Κάμερον Νόρι στα τέσσερα σετ. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας είχε φτάσει στους καλύτερους «16» και το 2018, όπου είχε αποκλειστεί από τον Τζον Ίσνερ.

Η σημερινή αναμέτρηση (10/7) αναμένεται να ξεκινήσει περίπου στις 15:00 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το Novasports 5.

Στον προηγούμενο γύρο, ο Στέφανος Τσιτσιπάς επιβλήθηκε με 6-4, 7-6(5), 6-4 του Λάζλο Τζέρε και πήρε το εισιτήριο για τη φάση των «16» του βρετανικού major. Έχοντας και πάλι σε καλή μέρα το φόρχαντ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν αντιμετώπισε προβλήματα στο σερβίς του στο ξεκίνημα του αγώνα. Στο δεύτερο σετ, ο αγώνας διακόπηκε για δέκα περίπου λεπτά, τη στιγμή που ο Τζέρε είχε μπρέικ πόιντ. 

Ο Σέρβος «έσπασε» το σερβίς του Τσιτσιπά αλλά ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας δεν έχασε την ψυχραιμία του. Ο Τσιτσιπάς απάντησε στο μπρέικ στο έκτο γκέιμ του δεύτερου σετ με τους δύο τενίστες να μην απειλούνται ιδιαίτερα στη συνέχεια με το δεύτερο σετ να οδηγείται στο τάι μπρέικ. Ο Τζέρε προηγήθηκε με μίνι μπρέικ για το 3-1 αλλά ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας «φορτώνοντας» το φόρχαντ έκανε δύο μίνι μπρέικ και κατέκτησε το δεύτερο σετ. 

Στο τρίτο σετ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς συνέχισε να παίζει με την αυτοπεποίθηση στα ύψη. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας βρήκε νωρίς το μπρέικ και στη συνέχεια κράτησε με άνεση το σερβίς του για την πρόκριση.

Από την άλλη, η αναμέτρηση της Εθνικής Νέων είναι αυτή που κάνει τη διαφορά στο τηλεοπτικό πρόγραμμα, σε ότι αφορά το ποδοσφαιρικό κομμάτι. Η επίσημη αγαπημένη δίνει το τελευταίο της παιχνίδι στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής του δευτέρου ομίλου του Euro U19 και θέλει να κλείσει τη διοργάνωση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. 

Η ομάδα του Τάσου Θέου θα αντιμετωπίσει την Ισλανδία (10/7, 22:00), ωστόσο οι ελπίδες για πρόκριση στον επόμενο γύρο έχουν χαθεί. Η συγκεκριμένη αναμέτρηση θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από την EΡΤ 1.

Δείτε εδώ αναλυτικά ολόκληρο το τηλεοπτικό πρόγραμμα της ημέρας.