Τι τρέχει με το Wimbledon: Νέο ατόπημα μέσω ανάρτησης στο Twitter!

Τι τρέχει με το Wimbledon: Νέο ατόπημα μέσω ανάρτησης στο Twitter!

Άγγελος Φραγκισκάτος 09:49 - 02.07.2023 / Ανανεώθηκε: 09:49 - 02.07.2023

Το Wimbledon στο promo της φετινής διοργάνωσης αναφέρθηκε σε θρύλους του τένις αλλά «ξέχασε» τον Νόβακ Τζόκοβιτς, ενώ επίσης και τον Βρετανό Άντι Μάρεϊ.

Είμαστε κοντά στο τρίτο Grand Slam τουρνουά της χρονιάς το περίφημο Wimbledon, και τον τίτλο υπερασπίζεται ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος έχει ήδη κατακτήσει τέσσερα συνεχόμενα τρόπαια σε αυτό το τουρνουά. Ο μεγαλύτερος του αντίπαλος, τουλάχιστον σύμφωνα με τη λίστα της ATP, είναι ο Ισπανός Κάρλος Αλκαράθ. 

Ενόψει του τουρνουά, ο επίσημος ιστότοπος του Wimbledon κυκλοφόρησε μια αφίσα που δεν άρεσε στους θαυμαστές στα social media. Προσπάθησαν να δείξουν «όλες τις θρυλικές αντιπαλότητες» που έχουν συμβεί σε αυτό τη διοργάνωση όλα αυτά τα χρόνια. Ωστόσο, ένας άνθρωπος έλειπε και συγκεκριμένα ο Άντι Μάρεϊ. 

Ο Βρετανός τενίστας κέρδισε δύο φορές το Wimbledon κατά τη διάρκεια της καριέρας του, φτάνοντας μία φορά στον τελικό. Ωστόσο, αυτό δεν ήταν αρκετό για να τον συμπεριλάβει η ομάδα σχεδιασμού αφίσας. Αντίθετα, στην αφίσα, κατά έναν περίεργο τρόπο, είναι ο Γιανίκ Σίνερ, του οποίου η μεγαλύτερη επιτυχία είναι η πρόκριση στα προημιτελικά αυτού του τουρνουά. 

Στην αφίσα εμφανίζονται οι Ράφαελ Ναδάλ, Νόβακ Τζόκοβιτς και Ρότζερ Φέντερερ στο βάθος, ενώ στο Twitter υπήρχαν σχόλια που ρωτούσαν γιατί ο Ναδάλ, ο οποίος έχει επίσης μόνο τρεις τελικούς Wimbledon, είναι ίδιος με τον Μάρεϊ; Μια καταστροφική λεπτομέρεια είναι ότι οι αδερφές Γουίλιαμς (Σερένα και Βένους) βρίσκονται στη γωνία της εικόνας, παρόλο που κέρδισαν έως και 12 τίτλους σε αυτό τη διοργάνωση. 

Απίθανη ασέβεια του Wimbledon στον Τζόκοβιτς 

Σφοδρές αντιδράσεις από χρήστες των social media προκάλεσε το Wimbledon. Οι διοργανωτές του θρυλικού Grand Slam στο promo τους για τους φετινούς αγώνες δεν έκαναν αναφορά στον Νόβακ Τζόκοβιτς. 

Μάλλον, οι διοργανωτές... ξέχασαν ότι ο Σέρβος τενίστας είναι ο ρέκορντμαν σε κατακτήσεις Grand Slam, καθώς έχει 23. Ακόμη, ο Νόλε έχει κατακτήσει το Wimbledon τέσσερις διαδοχικές χρονιές. Στην κεντρική αφίσα της διοργάνωσης υπάρχει ο Μποργκ, ο Φέντερερ και ο Αλκαράθ αλλά όχι ο Τζόκοβιτς.

«Η καμπάνια του Wimbledon 2023, “Always Like Never Before”, ατενίζει το μέλλον του τουρνουά, ενώ τιμά την εμβληματική ιστορία του, αντιπαραβάλλοντας την παράδοση του SW19 με μια νέα εποχή παικτών που αφήνουν το στίγμα τους στο παιχνίδι. 

Αιχμή του δόρατος της καμπάνιας είναι ένα συναρπαστικό τρέιλερ που συνδυάζει ένα μείγμα πλάνων αρχείου, εικονογράφησης, κινουμένων σχεδίων και φωτογραφίας για να αναπαραστήσει ιστορικές στιγμές του Wimbledon ως διαχρονικές, επικές κινηματογραφικές αφίσες. 

©Wimbledon

Κάθε μοντάζ ηρώων απαθανατίζει εμβληματικές στιγμές του Wimbledon από τους Σερένα και Βένους Γουίλιαμς, Ρότζερ Φέντερερ, Ραφαέλ Ναδάλ, Μπιορν Μποργκ, Τζον ΜακΕνρο, αντιπαραθέτοντας τους, με «δημιουργούς» της σύγχρονης ιστορίας μαζί με ανερχόμενα αστέρια όπως οι Κόκο Γκοφ, Νικ Κύργιος, Ονς Ζαμπέρ και Αλφι Χιούιτ», αναφέρει το κείμενο της διοργάνωσης. 

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν αναφέρεται στο κείμενο με τους θρύλους του αθλήματος και της διοργάνωσης. Αξίζει να σημειώσουμε, ότι το Wimbledon είναι η πρώτη διοργάνωση που θα λάβει μέρος ο Σέρβος μετά την κατάκτηση του 23ου Grand Slam στο Roland Garros.

Μάλιστα ο Τζόκοβιτς υπάρχει μόνο σε μία αφίσα της διοργάνωσης. Συγκεκριμένα ο Σέρβος τενίστας συνυπάρχει με την Έλενα Ριμπάκινα, ως περσινοί νικητές της διοργάνωσης.