Αναχωρεί για το Βανκούβερ ο Τσιτσιπάς

Στέφανος Τσιτσιπάς

i

© Intime

Αναχωρεί για το Βανκούβερ ο Τσιτσιπάς

Πηνελόπη Παπαδήμου 17:15 - 18.09.2023 / Ανανεώθηκε: 17:18 - 18.09.2023

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, μετά την ολοκλήρωση των αγώνων του Davis Cup, θα μεταβεί στο Βανκούβερ του Καναδά για το Laver Cup.

Δεν υπάρχει χρόνος για ξεκούραση για τον Στέφανο Τσιτσιπά. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας βρέθηκε στην Ελλάδα για τους αγώνες του Davis Cup που έγιναν στο ιστορικό Καλλιμάρμαρο με αντίπαλο τη Σλοβακία.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αναχωρεί για το Βανκούβερ του Καναδά όπου θα συμμετέχει με την ομάδα της Ευρώπης στο Laver Cup. Οι αγώνες θα γίνουν 22-24 Σεπτεμβρίου.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι ο τενίστας με την υψηλότερη κατάταξη, ανάμεσα σε αυτούς που θα λάβουν μέρος στη διοργάνωση μετά την απόσυρση του Χόλγκερ Ρούνε. Ο Δάνος δεν θα αγωνιστεί και τη θέση του θα πάρει ο Αλεχάντρο Νταβίνοβιτς - Φοκίνα.

Οι Αντρέι Ρούμπλεφ, Κάσπερ Ρουντ, Χούμπερτ Χουρκάτς και Γκάελ Μονφίς αποτελούν τους υπόλοιπους τενίστες της ομάδας της Ευρώπης. Αρχηγός είναι ο Μπιορν Μποργκ.

Από την άλλη, η World Team που έχει αρχηγό τον Τζον ΜακΕνρό, αποτελείται από τους Τέιλορ Φριτς, Φράνσις Τιάφο Τόμι Πολ, Μπεν Σέλτον, Οζέρ Αλιασίμ και Φραντσίσκο Τσερούντολο. Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στην Rogers Arena, χωρητικότητας 19.000 θέσεων.

Tσιτσιπάς: «Είμαι απογοητευμένος, δεν είναι δικαιολογία η κούραση»

Η Εθνική ομάδα ηττήθηκε με 3-1 στο tie κόντρα στη Σλοβακία. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έπαιξε την Κυριακή μαζί με τον αδερφό του Πέτρο στο διπλό και στη συνέχεια ηττήθηκε από τον Μόλτσαν στο μονό, αποτέλεσμα που έδωσε την πρόκριση στη Σλοβακία. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας δεν χρησιμοποίησε την κούραση ως δικαιολογία.

«Το περίμενα ότι θα συμβεί αυτό με τα back to back παιχνίδια. Ήξερα ότι δεν θα είναι εύκολο. Η Σλοβακία είναι ψηλότερα από εμάς στην κατάταξη και σαν σύνολο. Ήξερα ότι έπρεπε να παίξω τρία ματς στο διήμερο, οπότε η κούραση δεν είναι δικαιολογία. Νοητικά ήμουν έτοιμος για να παίξω τρία ματς. Δεν έβγαλα το τένις που ήθελα να δείξω στην ομάδα μου και τον κόσμο. Είμαι απογοητευμένος γιατί ήρθα εδώ για την πρόκριση. Το σημαντικότερο ήταν ψυχολογικά να κερδίσουμε το διπλό, γιατί θα μου έδινε ώθηση να βγάλω περισσότερη ενέργεια στο απλό. Δεν είναι ότι ένιωσα πίεση, αλλά σε τέτοιες στιγμές είναι σημαντικό να έχεις προβάδισμα για να νιώσεις λιγότερο βάρος πάνω σου. Συνεχίζουμε ελπίζοντας στο μέλλον για καλύτερους αγώνες», σημείωσε σε σχετική ερώτηση ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας όλων των εποχών.