Αποκλεισμός για Τσιτσιπά/Κοκκινάκη

Αποκλεισμός για Τσιτσιπά/Κοκκινάκη

Πηνελόπη Παπαδήμου 20:53 - 25.03.2024 / Ανανεώθηκε: 21:09 - 25.03.2024

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς και ο Θανάσης Κοκκινάκης αποκλείστηκαν στη φάση των «16» στο τουρνουά του διπλού στο Μαϊάμι.

Στη φάση των «16» ολοκληρώθηκε η παρουσία του Στέφανου Τσιτσιπά και του Θανάση Κοκκινάκη στο τουρνουά του διπλού του τουρνουά του Μαϊάμι. Το ελληνοαυστραλιανό δίδυμο ηττήθηκε με 7-5, 7-6(4) από τους Ρατζίβ Ραμ/Τζο Σάλσπουρι και αποχαιρέτησε τη διοργάνωση.

Το έργο των Τσιτσιπά/Κοκκινάκη ήταν εξ αρχής δύσκολο αφού αντιμετώπισε δύο παίκτες με μεγάλη εμπειρία που έχουν κατακτήσει μαζί τέσσερις Grand Slam τίτλους. Οι Ρατζίβ Ραμ και Τζο Σάλσμπουρι θα αντιμετωπίσουν στα προημιτελικά τους νικητές του ματς Κράβιτς/Πούετζ-Κόρντα/Μάρεϊ.

Το δίδυμο των Κοκκινάκη/Τσιτσιπά είχε απάντηση στο μπρέικ πόιντ των αντιπάλων τους στο πρώτο γκέιμ του αγώνα. Ωστόσο οι Ραμ/Σάλσμπουρι βρήκαν μπρέικ και προηγήθηκαν με 3-1. Το ελληνοαυστραλιανό δίδυμο «έσπασε» το αντίπαλο σερβίς για το 4-4 αλλά οι αντίπαλοι των Τσιτσιπά/Κοκκινάκη είχαν εκ νέου απάντηση για το 7-5 και την κατάκτηση του πρώτου σετ.

Το δεύτερο σετ ήταν εξίσου κλειστό. Τα δύο ζευγάρια δεν αντιμετώπισαν προβλήματα στο σερβίς τους και όλα κρίθηκαν στο τάι μπρέικ. Εκεί, ουσιαστικά μέτρησε η εμπειρία των Ραμ/Σάλμπουρι που έκαναν δύο διαδοχικά μίνι μπρέικ διαμόρφωσαν το 6-3 και τελείωσαν τον αγώνα στη δεύτερη ευκαιρία που είχαν.

Αποκλείστηκε από τον Σαποβάλοφ ο Τσιτσιπάς

Στον δεύτερο γύρο ολοκληρώθηκε η πορεία του Στέφανου Τσιτσιπά στο Masters του Μαϊάμι στο τουρνουά του μονού. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας ηττήθηκε 6-2, 6-4 από τον Ντένις Σαποβάλοφ και αποχαιρέτησε πρόωρα τη διοργάνωση.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς παραμένει σε κακή αγωνιστική κατάσταση. Θυμίζουμε ότι ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας βρίσκεται - πλέον - εκτός Top-10 χάνοντας θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη.

Ο Σαποβάλοφ έφτασε τις τέσσερις νίκες κόντρα στον Στέφανο Τσιτσιπά σε έξι αναμετρήσεις μεταξύ τους. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, που φαίνεται ακόμη επηρεασμένος από τον τραυματισμό του, φεύγει από τι ΗΠΑ να απολογισμό μία νίκη κόντρα στον Φράνσις Τιάφο στο Indian Wells.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στρέφει, πλέον, την προσοχή του στη χωμάτινη σεζόν. Μην ξεχνάμε ότι το χώμα είναι η αγαπημένη του επιφάνεια, όπου παραδοσιακά πηγαίνει καλά και αναμένεται να ανακάμψει.