Πρόκριση χωρίς αγώνα για τη Σάκκαρη - Αποσύρθηκε η αντίπαλός της
i

© Intime

Πρόκριση χωρίς αγώνα για τη Σάκκαρη - Αποσύρθηκε η αντίπαλός της

Πηνελόπη Παπαδήμου 17:03 - 25.03.2024 / Ανανεώθηκε: 17:23 - 25.03.2024

Η Άνα Καλίνσκαγια αποσύρθηκε από τον αγώνα με την Μαρία Σάκκαρη και η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια πήρε μία άκοπη πρόκριση στα προημιτελικά του τουρνουά του Μαϊάμι.

Η Μαρία Σάκκαρη προκρίθηκε στα προημιτελικά του τουρνουά του Μαϊάμι. Η Άνα Καλίνσκαγια, αντίπαλός της στη φάση των «16» αποσύρθηκε από τον αγώνα με πρόβλημα στο μηρό.

Έτσι, η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια πήρε μία άκοπη πρόκριση. Η Μαρία Σάκκαρη θα έχει τον χρόνο να ξεκουραστεί εν όψει του προημιτελικού είτε κόντρα στην Έλενα Ριμπάκινα είτε κόντρα στη Μάντισον Κις. Ο αγώνας αυτός θα ξεκινήσει στις 20:00 ώρα Ελλάδας.

«Λυπάμαι πολύ, ανυπομονούσα να παίξω σήμερα, αλλά δυστυχώς η υγεία μου δεν μου το επιτρέπει. Σας ευχαριστώ για την υποστήριξή σας», δήλωσε η Άνα Καλίνσκαγια πριν το πρώτο σερβίς του αγώνα. Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι δύο τενίστριες είχαν δώσει άλλον έναν αγώνα τον Οκτώβριο του 2021 στη Μόσχα.

Τότε, η Άνα Καλίνσκαγια είχε εγκαταλείψει στο πρώτο γκέιμ του δεύτερου σετ.

Ανεβαίνει στην παγκόσμια κατάταξη η Σάκκαρη

Η Μαρία Σακκάρη κέρδισε δύο θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια με την πρόκρισή της στα προημιτελικά του τουρνουά του Μαϊάμι θα βρεθεί στο Νο.7 εκτοπίζοντας την Τσινγουέν Ζενγκ, που αποκλείστηκε νωρίτερα.

Αν η Μαρία Σάκκαρη προκριθεί στην τετράδα, τότε θα ανέβει στο Νο.6 του κόσμου αφήνοντας εκτός την Ονς Ζαμπέρ, που έχει επίσης αποκλειστεί. Υπάρχει ένα σενάριο που φέρνει τη Σάκκαρη και πάλι στο Top-5.

Αν η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια πάρει τον τίτλο και η Τζέσικα Πεγκούλα δεν προκριθεί στα προημιτελικά, τότε η Σάκκαρη θα βρεθεί στην πέμπτη θέση του κόσμου. Όπως και να έχει, πάντως, η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια έχει βγει ήδη κερδισμένη από την πορεία της στο Μαϊάμι. Θυμίζουμε ότι στην ίδια διοργάνωση συμμετέχει και ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας αποκλείστηκε στον δεύτερο γύρο στο μονό από τον Ντένις Σαποβάλοφ. Στο διπλό, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει παρτενέρ τον Θανάση Κοκκινάκη και κυνηγούν την πρόκριση στα προημιτελικά. Ο Τσιτσιπάς, πάντως, ενδέχεται να πέσει από το Νο.11 της παγκόσμιας κατάταξης που βρισκόταν πριν την έναρξη του τουρνουά.