Αποσύρθηκε ο Τσιτσιπάς στο ματς με τον Ρούνε

Στέφανος Τσιτσιπάς

i

© Intime

Αποσύρθηκε ο Τσιτσιπάς στο ματς με τον Ρούνε

Πηνελόπη Παπαδήμου 15:58 - 14.11.2023 / Ανανεώθηκε: 16:43 - 14.11.2023

Ένας τραυματισμός δεν επέτρεψε στον Στέφανο Τσιτσιπά να ολοκληρώσει το ματς με τον Χόλγκερ Ρούνε.

Τρία γκέιμ κράτησε ο αγώνας του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Χόλγκερ Ρούνε. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας κάλεσε ιατρική βοήθεια μετά το 2-1 του Δανού στο πρώτο σετ. 

Ωστόσο, φαίνεται ότι το πρόβλημα που αντιμετώπισε ήταν αρκετά σοβαρό. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αποσύρθηκε απο τον αγώνα μετά από 17 λεπτά. Ο Ρούνε πήρε έτσι την πρώτη του νίκη στο ATP Finals. Την ίδια ώρα, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης. 

Πρέπει να πούμε ότι η συμμετοχή του Έλληνα τενίστα στο ATP Finals ήταν αμφίβολη μέχρι τελευταία στιγμή. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αντιμετώπισε θέματα τραυματισμού, ωστόσο στις δηλώσεις του είχε σημειώσει ότι ήταν απόλυτα έτοιμος.

«Είμαι απολύτως καλά και έτοιμος να παίξω στο τουρνουά», είπε ο 25χρονος τενίστας, βάζοντας... φρένο στα όποια σενάρια. «Το Τορίνο είναι ένα από τα πιο σημαντικά τουρνουά της χρονιάς για εμένα. Είμαι υγιής και έτοιμος να αγωνιστώ», συμπλήρωσε. «Έχουμε ακόμα δύο ματς και ελπίζω για το καλύτερο», είπε ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά την ήττα του από τον Γιάνικ Σίνερ στην πρεμιέρα του στο Τορίνο. 

«Ελπίζω να μείνω εδώ μέχρι την τελευταία μέρα. Αυτή είναι η ομορφιά του ATP Finals, τίποτα δεν τελειώνει την πρώτη μέρα. Μπορείς πάντα να επανακάμψεις, είναι ωραίο format. Επιτρέπει σπουδαίο ανταγωνισμό και μερικά comebacks που δεν βλέπουμε στο άθλημα, λόγω των νοκ άουτ αγώνων», είχε πει ο Στέφανος Τσιτσιπάς. 

Στα τρία γκέιμ που παίχθηκαν, ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε ευκαιρία να κάνει μπρέικ στο ξεκίνημα. Ο Ρούνε κράτησε, όπως και ο Έλληνας τενίστας στη συνέχεια. 

Η περιγραφή του Sportal

  • Ο Τσιτσιπάς αποσύρθηκε από το ματς
  • Άνετο service game για τον Ρούνε και 1-2 στο πρώτο σετ
  • Ισοφαρίζει ο Τσιτσιπάς, 1-1 στο πρώτο σετ
  • Δύο μπρέικ πόιντ είχε ο Τσιτσιπάς, αλλά ο Ρούνε κράτησε το σερβίς του για το 0-1 στο πρώτο σετ
  • Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κέρδισε το στρίψιμο του νομίσματος και υποδέχθηκε να υποδεχθεί. Ο Ρούνε θα σερβίρει πρώτος. 
  • Ο Ρούνε γνώρισε την ήττα από τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Με τη νίκη αυτή ο Σέρβος έκλεισε τη σεζόν στο Νο.1 του κόσμου για 8η χρονιά.
  • Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε σε straight sets από τον Γιάνικ Σίνερ στην πρεμιέρα του στη διοργάνωση 
  • Ο 20χρονος Δανός έχει δύο νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις απέναντι στον Στέφανο Τσιτσιπά
  • Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αντιμετωπίζει τον Χόλγκερ Ρούνε για το ATP Finals