«Ξεμπέρδεψε» σε μία ώρα με τον ντε Μινόρ και προκρίθηκε στην οκτάδα της Ρώμης ο Τσιτσιπάς
i

© Intime

«Ξεμπέρδεψε» σε μία ώρα με τον ντε Μινόρ και προκρίθηκε στην οκτάδα της Ρώμης ο Τσιτσιπάς

Πηνελόπη Παπαδήμου 21:11 - 14.05.2024 / Ανανεώθηκε: 10:25 - 29.05.2024

Ο Τσιτσιπάς νίκησε σε straight sets τον Άλεξ ντε Μινόρ και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Masters της Ρώμης.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε στα προημιτελικά του Masters της Ρώμης. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας επικράτησε 6-1, 6-2 του Άλεξ ντε Μινόρ και έκλεισε θέση για τους οκτώ καλύτερους του τουρνουά της ιταλικής πρωτεύουσας.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις του μέχρι στιγμής στο χώμα και δείχνει ικανός για κάτι πολύ καλό στη Ρώμη. Θυμίζουμε ότι τόσο ο Γιάνικ Σίνερ όσο και ο Κάρλος Αλκαράθ δεν κατέβηκαν στο τουρνουά, ενώ ο Νόβακ Τζόκοβιτς και ο κάτοχος του τίτλου, Ντανίλ Μεντβέντεφ αποκλείστηκαν.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς σέρβιρε υποδειγματικά (δέχθηκε μόλις ένα μπρέικ), έκανε ελάχιστα λάθη και έφτασε στη νίκη μέσα σε μία ώρα. Ο επόμενος αντίπαλός του κορυφαίος Έλληνα τενίστα θα είναι ο Νίκολας Τζάρι. Ο Χιλιανός απέκλεισε τον Αλεξάντερ Μούλερ σε μία ώρα και 35 λεπτά.

Στο head to head ο Χιλιανός προηγήθηκε με 3-2. Οι δύο τενίστες αναμετρήθηκαν τέσσερις φορές την περασμένη αγωνιστική σεζόν και πέτυχαν από δύο νίκες. Ο Τζάρι είχε επικρατήσει στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα το 2019. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε νικήσει στη μία και μοναδική συνάντησή τους στο χώμα στη φάση των «16» του Μόντε Κάρλο πέρσι.

Το πρώτο σετ ανήκε ολοκληρωτικά στον κορυφαίο Έλληνα τενίστα. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς σέρβιρε υποδειγματικά (13 στους 14 κερδισμένους πόντους στο πρώτο σερβίς) και δεν επέτρεψε στον αντίπαλό του να πιστέψει ότι μπορούσε να διεκδικήσει οτιδήποτε. Ο φετινός νικητής του Μόντε Κάρλο πίεσε πολύ στο φόρχαντ και είχε 8 winners έναντι 1 του ντε Μινόρ ενώ κέρδισε όλους τους πόντους στο φιλέ.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προηγήθηκε με μπρέικ για το 3-0 ενώ έκανε και δεύτερο για το 5-1. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας είχε τις μπάλες στα χέρια του και έκλεισε το πρώτο σετ με μεγάλη ευκολία στο σερβίς του.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στο δεύτερο σετ. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προηγήθηκε με δύο μπρέικ για το 4-1 αλλά ο ντε Μινόρ έδειξε αντίδραση και μείωσε 4-2 στο σερβίς του Έλληνα τενίστα. Ωστόσο, σε εκείνο το σημείο, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έδειξε αντίδραση, «έσπασε» εκ νέου του σερβίς του Αυστραλού και έκλεισε τον αγώνα στο σερβίς του.