Τσιτσιπάς: «Είδωλό μου ο Ροναλντίνιο, ο Νικοπολίδης ο αγαπημένος μου ποδοσφαιριστής» (vid)

Τσιτσιπάς: «Είδωλό μου ο Ροναλντίνιο, ο Νικοπολίδης ο αγαπημένος μου ποδοσφαιριστής» (vid)

Ελένη Ανδρικοπούλου 10:02 - 03.02.2023 / Ανανεώθηκε: 10:08 - 03.02.2023

O Στέφανος Τσιτσιπάς παραχώρησε συνέντευξη στον Νίκο Χατζηνικολάου και την εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» και αποκάλυψε την αγάπη του για το ποδόσφαιρο.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν καλεσμένος το βράδυ της Πέμπτης (2/2) στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, «Ενώπιος Ενωπίω». Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, που ετοιμάζεται για το Davis Cup, αποκάλυψε πως του αρέσει πολύ το ποδόσφαιρο και υπήρξε και ο ίδιος ποδοσφαιριστής. Το Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης ανέφερε πως ο αγαπημένος του Έλληνας ποδοσφαιριστής είναι ο Αντώνης Νικοπολίδης και ο Ροναλντίνιο το είδωλό του. 

«Το ποδόσφαιρο μου άρεσε πάρα πολύ. Ήμουν στη Δόξα, στη Βουλιαγμένη. Ήταν και ο παππούς μου ποδοσφαιριστής. Ήταν χρυσός Ολυμπιονίκης το 1956 και έχει κατακτήσει πολλά πρωταθλήματα με τη Σπάρτακ Μόσχας. Ο Νικοπολίδης είναι από τους αγαπημένους μου ποδοσφαιριστές. Είχα το μικρόβιο του ποδοσφαίρου, αλλά στην ηλικία των 12 ετών αποφάσισα να ακολουθήσω το τένις. 

Μού άρεσε επειδή ήταν ατομικό και μπορούσα να πάρω εγώ τις αποφάσεις από το να είμαι μέλος μιας ομάδας, στην οποία όσο καλά κι αν έπαιζα πολλές φορές δεν έπαιρνε το αποτέλεσμα που ήθελα. Μού φάνηκε πιο φυσιολογικό να ακολουθήσω το τένις και ότι σε αυτό το άθλημα έχω περισσότερο ταλέντο.

Ο Ροναλντίνιο ήταν το είδωλό μου, όταν έπαιζα μπάλα στη Βουλιαγμένη. Όνειρό μου ήταν μια μέρα να τον γνωρίσω. Ήταν ο αγαπημένος μου αθλητής όλων των εποχών. Το χαμόγελό του, το ταλέντο του, η αγάπη του για το άθλημα. Δεν μπορούσα να σταματήσω να τον βλέπω. Ήταν απολαυστικός, μπορούσες να τον βλέπεις όλη τη μέρα. Στο τένις μεγάλωσα με τον Ρότζερ Φέντερερ. Είδα το θρίαμβό του στο Wimbledon το 2008 και ήταν ένας από τους λόγους που ήθελα ασχοληθώ με το τένις και να τον αντιμετωπίσω, δήλωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς