Ξεκίνημα με νίκη για τους αδελφούς Τσιτσιπά στην Αμβέρσα

Στέφανος και Πέτρος Τσιτσιπάς

i

© Intime

Ξεκίνημα με νίκη για τους αδελφούς Τσιτσιπά στην Αμβέρσα

Sportal newsroom 17:08 - 17.10.2023 / Ανανεώθηκε: 17:17 - 17.10.2023

Ο Στέφανος και ο Πέτρος Τσιτσιπάς προκρίθηκαν στα προημιτελικά του τουρνουά της Αμβέρσας.

Επιτυχημένη ήταν η πρεμιέρα των αδερφών Τσιτσιπά στην Αμβέρσα. Οι δύο Έλληνες τενίστες επιβλήθηκαν με 7-6 (7), 7-6 (2) των Βέγκα Ερνάντζες και Ρέγες Βαρέλα και προκρίθηκαν στην προημιτελικά του τουρνουά της βελγικής πόλης.

Ο Στέφανος και ο Πέτρος Τσιτσιπάς ήταν καλύτεροι στο ματς. Το ελληνικό δίδυμο είναι την ευκαιρία να κλείσει το πρώτο σετ στην κανονική διάρκειά του αφού έχασε δύο σετ πόιντ.

Ο Στέφανος και ο Πέτρος Τσιτσιπάς βρέθηκαν πίσω με 2-0 στο τάι μπρέικ του πρώτου σετ. Στη συνέχεια, όμως, οι δύο τενίστες ανέκαμψαν και πήραν το πρώτο σετ.

Στο δεύτερο σετ ο Στέφανος και ο Πέτρος Τσιτσιπάς προηγήθηκαν με μπρέικ για το 4-3 αλλά οι αντίπαλοί τους απάντησαν αμέσως. Το δεύτερο σετ κρίθηκε στο τάι μπρέικ. Το ελληνικό δίδυμο δεν έκανε λάθη και έκλεισε τον αγώνα με άνεση.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Στέφανος και ο Πέτρος Τσιτσιπάς είχαν νικήσει του Βέγκα Ερνάντζες και Ρέγες Βαρέλα πριν δύο μήνες στον πρώτο γύρο του US Open. Το ελληνικό δίδυμο θα παίξει στα προημιτελικά της Αμβέρσας είτε με του Νο.4 του ταμπλό, Μιντελκουπ και Μάιλς, είτε με τους Μπέργκς και Κόλσον.

Θυμίζουμε ότι ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αγωνιστεί και στο μονό. Ο κορυφαίος Έλληνας είναι επικεφαλής του ταμπλό και περνάει με μπάι στη φάση των «16» του τουρνουά, όπου θα βρει τον νικητή του αγώνα ανάμεσα στον Nτόμινικ Στρίκερ και τον Μπότικ βαν ντε Ζάντσχουλπ. Θυμίζουμε ότι ο Ελβετός τον είχε νικήσει στον δεύτερο γύρο του US Open!

Στα προημιτελικά θα αντιμετωπίσει πιθανότατα έναν εκ των Γιάνικ Χάνφμαν και Ντόμινικ Τιμ, ενώ στα ημιτελικά λογικά θα συναντήσει Αρτούρ Φις ή Χουάν Πάμπλο Βαρίγιας. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ψάχνει βαθμούς προκειμένου να εξασφαλίσει την πρόκριση στο ATP Finals στο Τορίνο.