Αυτός είναι ο κορυφαίος αθλητής όλων των εποχών σύμφωνα με τον Στέφανο Τσιτσιπά

Στέφανος Τσιτσιπάς

i

© Intime

Αυτός είναι ο κορυφαίος αθλητής όλων των εποχών σύμφωνα με τον Στέφανο Τσιτσιπά

Sportal newsroom 11:40 - 15.10.2023 / Ανανεώθηκε: 11:40 - 15.10.2023

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κλήθηκε να επιλέξει τον κορυφαίο αθλητή εκτός τένις και η απάντησή του δεν αποτελεί έκπληξη.

Τον Μάικλ Τζόρνταν θεωρεί κορυφαίο αθλητή όλων των εποχών εκτός τένις ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής όλων των εποχών απάντησε σε σχετική ερώτηση των διοργανωτών του Masters της Σανγκάης. Θυμίζουμε ότι ο 25χρονος τενίστας αποκλείστηκε στον τρίτο γύρο του τουρνουά από τον Ούγκο Ουμπέρ. 

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς απάντησε χωρίς δισταγμό ότι θεωρεί τον πρώην σούπερ σταρ των Σικάγο Μπουλς κορυφαίο αθλητή όλων των εποχών. Ο Τζόρνταν, παρά το γεγονός ότι έχει σταματήσει εδώ και 20 χρόνια θεωρείται ακόμη από τους πιο επιδραστικούς παίκτες όλων των εποχών έχοντας κατακτήσει μεταξύ άλλων έξι πρωταθλήματα NBA.

O GOAT του τένις σύμφωνα με τον Στέφανο Τσιτσιπά

Πριν από μερικές εβδομάδες, ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε μιλήσει στην εφημερίδα «Καθημερινή» και είχε ερωτηθεί για το ποιον θεωρεί κορυφαίο όλων των εποχών στο τένις. «Αν πάμε με τους αριθμούς, σίγουρα είναι ο καλύτερος (σ.σ ο Τζόκοβιτς. Σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο», ανέφερε ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Και διατηρεί τη δίψα, ενώ δεν έχει τίποτα πια να αποδείξει, σχολίασε ο δημοσιογράφος Γιάννης Παλαιολόγος. «Αυτός είναι ο χαρακτήρας του. Δεν είναι ποτέ ευχαριστημένος, είναι σαν πάντα να θέλει να αποδείξει κάτι σε κάποιον. Δεν ξέρω τι και σε ποιον. Είναι σαν να θέλει να πάρει ρεβάνς. Γυαλίζει το μάτι του».

Ο Τσιτσιπάς μίλησε συγκεκριμένα για τη νίκη του Σέρβου επί του Αλκαράθ στο Σινσινάτι τον Αύγουστο: «Δεν θα πίστευα ποτέ ότι ο Αλκαράζ θα έχανε αυτό το ματς. Κι όμως, ο Τζόκοβιτς βρήκε τον τρόπο».

Από την άλλη, αν το κριτήριο είναι «ποιος έχει εμπνεύσει περισσότερο τον κόσμο και ποιος είχε τον μεγαλύτερο αντίκτυπο, σίγουρα είναι ο Φέντερερ, με μεγάλη διαφορά». «Η φινέτσα και η ομορφιά που έφερε στο τένις, τα μαγικά που έκανε μέσα στο γήπεδο, δεν νομίζω ότι θα υπάρξει άλλος που θα μπορέσει να του μοιάσει», σχολίασε ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας για τον Ελβετό σούπερ σταρ, δείχνοντας την πραγματική του προτίμηση. Τέλος, για τον Ράφα Ναδάλ, ο Τσιτσιπάς ανέφερε ότι είναι «ο μεγαλύτερος μαχητής που έχω δει, όχι μόνο στο τένις, αλλά σε οποιοδήποτε άθλημα».