Τσιτσιπάς: «Με αυτή την αλλαγή που έκανα, κατάφερα να αλλάξω το ρυθμό και να πάρω τη νίκη»
i

Στέφανος Τσιτσιπάς/©Intime

Τσιτσιπάς: «Με αυτή την αλλαγή που έκανα, κατάφερα να αλλάξω το ρυθμό και να πάρω τη νίκη»

Sportal newsroom 14:40 - 22.01.2023 / Ανανεώθηκε: 15:59 - 27.01.2023

Xάρη στη μικρή αλλαγή στην τεχνική του, όπως τόνισε ο ίδιος, ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε να εξασφαλίσει την είσοδό του στα προημιτελικά του Australian Open.

Μετά τη νίκη του επί του Σίνερ, ο Τσιτσιπάς τόνισε πως νιώθει σαν να ήταν… έναν αιώνα στο γήπεδο, αλλά το αποτέλεσμα τον αποζημίωσε.

«Ήταν ένα μεγάλο παιχνίδι. Νιώθω σαν να ήμουν έναν αιώνα στο court. Σπουδαία βραδιά πραγματικά. Είμαστε εδώ, χαίρομαι που το κάνουμε αυτό όλοι μαζί. Είχα έναν σπουδαίο αντίπαλο σήμερα που έπαιξε απίθανο τένις στο 3ο και 4ο σετ. Έμεινα ήρεμος, όπως συνήθιζε να κάνει και ο Ροντ Λέιβερ (ήταν στις κερκίδες για να δει το παιχνίδι στο γήπεδο που φέρει το όνομά του) στις μέρες του. 

Νιώθω πως το πρόσωπό μου καίει από την προσπάθεια. Μπορεί να χρειαστεί να βραχώ το πρόσωπό μου στον ποταμό (Γιάρα που βρίσκεται παράπλευρα από τα γήπεδα) της Μελβούρνης. Νομίζω απελευθέρωσα λίγο τον καρπό μου στη διάρκεια του ματς, αυτό με βοήθησε να βγάλω περισσότερη ένταση, να σερβίρω καλύτερα προς το τέλος. Χαίρομαι που το συνειδητοποίησα στο τέλος.

Είμαι χαρούμενος που ξεπέρασα κι αυτό το εμπόδιο. Μετά το τρίτο σετ ο Γιάνικ είχε το μομέντουμ κι εμένα είχε πέσει η απόδοσή μου. Στο 5ο σετ έπρεπε να κρατηθω και να ψάξω για την χρυσή στιγμή. Αυτή παρουσιάστηκε και είμαι χαρούμενος που κατάφερα να κλείσω το ματς. Ηξερα πως στο πέμπτο σετ έπρεπε να γίνω πιο σταθερός στο δικό μου παιχνίδι και το σερβίς».