Με φόρα στα προημιτελικά ο Τσιτσιπάς

Στέφανος Τσιτσιπάς

i

© Intime

Με φόρα στα προημιτελικά ο Τσιτσιπάς

Πηνελόπη Παπαδήμου 02:43 - 17.05.2023 / Ανανεώθηκε: 02:58 - 17.05.2023

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Λορέντζο Μουζέτι και προκρίθηκε στα προημιτελικά του τουρνουά της Ρώμης.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε στα προημιτελικά του Masters της Ρώμης. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας επιβλήθηκε με 7-5, 7-5 του Λορέντζο Μουζέτι και βρίσκεται στους οκτώ καλύτερους της διοργάνωσης.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε και την κούραση, αφού είχε αγωνιστεί - όπως και ο αντίπαλός του - το μεσημέρι της Τρίτης. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας έπαιξε όσο χρειαζόταν για να πάρει τη νίκη σε ένα ματς που ξεκίνησε λίγο πριν τα μεσάνυχτα τοπική ώρα λόγω του ασφυκτικού προγράμματος εξαιτίας των αναβολών λόγω της κακοκαιρίας. 

Επόμενος αντίπαλός του Στέφανου Τσιτσιπά θα είναι ο Μπόρνα Τσόριτς. Ο Κροάτης, Νο.16 του κόσμου επιβλήθηκε με 3-6, 6-4, 6-3 του Φαμπιάν Μαροζάν που απέκλεισε τον Κάρλος Αλκαράθ.

Ο Έλληνας τενίστας δεν έχει την παράδοση υπέρ του. Σε πέντε αναμετρήσεις κατά το παρελθόν, ο Τσόριτς μετράει τρεις νίκες. Η μοναδική φορά που είχε αναμετρηθεί οι δύο τενίστες στο χώμα ήταν το 2018 και πάλι στη Ρώμη με τον Τσιτσιπά να παίρνει την πρόκριση αφού ο αντίπαλος του είχε εγκαταλείψει στο 4-1 του πρώτου σετ.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μπήκε ιδανικά στο ματς. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας έκανε μπρέικ στο δεύτερος, μόλις, γκέιμ του πρώτου σετ και προηγήθηκε στη συνέχεια με 3-0. Ο φετινός φιναλίστ του Australian Open είχε δεύτερη ευκαιρία για νέο μπρέικ στο τέταρτο γκέιμ αλλά ο Μουζέτι είχε απάντηση και στα δύο μπρέικ πόιντ του Τσιτσιπά. Ο Έλληνας τενίστας με εξαιρετικό forehand δεν επέτρεψε στον αντίπαλό του να πάρει πίσω το μπρέικ.

Ό,τι δεν μπόρεσε ο Μουζέτι στο πέμπτο γκέιμ, το κατάφερε στο έβδομο παίρνοντας πίσω το μπρέικ και σερβίροντας με επιτυχία για το 4-4. Οι δύο τενίστες κράτησαν με άνεση κι εκεί που όλα έδειχναν ότι το πρώτο σετ οδηγηθεί στο τάι μπρέικ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς το έκλεισε στο σερβίς του αντιπάλου του.

Ο Μουζέτι ξεκίνησε με μπρέικ το δεύτερο σετ με τον Στέφανο Τσιτσιπά να έχει απάντηση για το 3-3. Οι δύο τενίστες κράτησαν το σερβίς τους με τον Τσιτσιπά να χάνει τέσσερα ματς πόιντ στο σερβίς του αντιπάλου του στο δέκατο γκέιμ του δεύτερου σετ. Ο Μουζέτι σέρβιρε και πάλι υπό πίεση στο 12ο γκέιμ του δεύτερου σετ με τον Έλληνα τενίστα να κλείνει τον αγώνα μετά από μία ώρα και 50 λεπτά.