Ο Τσιτσιπάς «υπέταξε» τον Νόρι και προκρίθηκε στον τέταρτο γύρο της Ρώμης

Ο Τσιτσιπάς «υπέταξε» τον Νόρι και προκρίθηκε στον τέταρτο γύρο της Ρώμης

Πηνελόπη Παπαδήμου 15:24 - 13.05.2024 / Ανανεώθηκε: 09:28 - 29.05.2024

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε σε straight sets τον Κάμερον Νόρι και προκρίθηκε στον τέταρτο γύρο του τουρνουά της Ρώμης.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε στον τέταρτο γύρο του Masters της Ρώμης. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας επικράτησε 6-2, 7-6(1) του Κάμερον Νόρι και έκλεισε θέση για τους 16 καλύτερους της διοργάνωσης.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε μία απίθανη εμφάνιση στο πρώτο και κυριάρχησε απόλυτα κόντρα στον αντίπαλό του. Στο δεύτερο σετ, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας έκανε μπρέικ στο ξεκίνημα αλλά ο αντίπαλός του αντέδρασε και όλα κρίθηκαν στο τάι μπρέικ. Εκεί, ο φετινός νικητής του Μόντε Κάρλο ήταν και πάλι εντυπωσιακός και έφτασε στη νίκη.

Ο 25χρονος τενίστας συνεχίζει τις καλές εμφανίσεις στο χώμα και στέλνει... μηνύματα εν όψει και του Roland Garros που ξεκινάει σε δύο περίπου εβδομάδες. Αυτή ήταν η 23η νίκη του Τσιτσιπά φέτος (12η στο χώμα) και ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας θα έχει την ευκαιρία για μία καλή πορεία στην ιταλική πρωτεύουσα. Στο Masters της Ρώμης δεν αγωνίστηκαν ο Γιάνικ Σίνερ και ο Κάρλος Αλκαράθ ενώ ο Νόβακ Τζόκοβιτς αποκλείστηκε στον τρίτο γύρο.

Ο επόμενος αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά θα είναι ο Άλεξ Ντε Μινόρ. Ο τενίστας από την Αυστραλία επικράτησε του Φίλιξ Οζέ Αλιασίμ στα τρία σετ. Ο κορυφαίος Έλληνας μετράει 10 νίκες απέναντι στον Ντε Μινόρ σε 11 αναμετρήσεις που έχουν δώσει οι δυο τους κατά το παρελθόν.

Ο Αυστραλός τενίστας, όμως, είχε επικρατήσει στην τελευταία τους αναμέτρηση στα προημιτελικά του τουρνουά του Ακαπούλκο. Ο Ντε Μινόρ με τον Τσιτσιπά έχουν παίξει άλλες δύο φορές στο χώμα. Ο Έλληνας τενίστας είχε πάρει ισάριθμες νίκες στο τουρνουά της Βαρκελώνης.

Στο πρώτο σετ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς φαινόταν να είναι σε μουντ... Μόντε Κάρλο. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας βρίσκοντας πολύ καλό πρώτο σερβίς (12/15 κερδισμένους πόντους στο πρώτο σερβίς) κυριάρχησε απόλυτα κόντρα στον αντίπαλό του.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πήρε όλα τα μεγάλα ράλι και έχοντας πάλι εξαιρετικό ποσοστό κοντά στο φιλέ αλλά και λίγα λάθη έκανε «περίπατο». Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας και νικητής του τουρνουά του Μόντε Κάρλο, έκανε δύο μπρέικ, προηγήθηκε με 5-1 και έκλεισε με μεγάλη άνεση το πρώτο σετ μετά από 34 λεπτά αγώνα.

Στο δεύτερο σετ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεκίνησε με μπρέικ, ωστόσο ο Νόρι αντεπιτέθηκε και ισοφάρισε 2-2 πολύ γρήγορα. Οι δύο τενίστες υπερασπίστηκαν το σερβίς τους και το δεύτερο σετ κρίθηκε στο τάι μπρέικ. Εκεί, ο Τσιτσιπάς έκανε τρία μίνι μπρέικ, προηγήθηκε 5-0, κατέκτησε το δεύτερο σετ και πήρε την προκριση.