Νίκησε τον Ντε Μινόρ και κατέκτησε το τουρνουά του Λος Κάμπος ο Τσιτσιπάς
i

© Photo by Matthew Stockman/Getty Images

Νίκησε τον Ντε Μινόρ και κατέκτησε το τουρνουά του Λος Κάμπος ο Τσιτσιπάς

Πηνελόπη Παπαδήμου 07:36 - 06.08.2023 / Ανανεώθηκε: 08:29 - 06.08.2023

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε σε straight sets τον Άλεξ Ντε Μινόρ και έφτασε στην κατάκτηση του τίτλου στο Λος Κάμπος του Μεξικού.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε τον τίτλο στο 250άρι τουρνουά του Λος Κάμπος. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας επιβλήθηκε με 6-3, 6-4 του Άλεξ Ντε Μινόρ στον τελικό και έφτασε τους δέκα τίτλους καριέρας στον 27ο τελικό που συμμετείχε.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς άνοιξε με τον καλύτερο τρόπο τη Hard Court Season που θα κορυφωθεί με τη διεξαγωγή του US Open σε λίγες εβδομάδες. Αυτός ήταν ο πρώτος τίτλος για τον Στέφανο Τσιτσιπά μετά το 2022 και το τουρνουά της Μαγιόρκα. Ο 24χρονος τενίστας αναμένεται να επιστρέψει στο Νο.4 της παγκόσμια κατάταξης.

Ο Τσιτσιπάς συνεχίζει την εντυπωσιακή παράδοση που έχει κόντρα στον Άλεξ Ντε Μινόρ. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας έφτασε τις δέκα νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις κόντρα στον Αυστραλό αντίπαλό του.

Οι δύο τενίστες πέτυχαν από ένα μπρέικ στο ξεκίνημα του αγώνα με το πρώτο σετ να έχει ισορροπία στα έξι πρώτα γκέιμ. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έσπασε για δεύτερη φορά το σερβίς του αντιπάλου του για το 5-3 και στη συνέχεια έκλεισε με άνεση το σετ.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προηγήθηκε με μπρέικ στο πρώτο γκέιμ του δεύτερου σετ αλλά ο Αυστραλός είχε απάντηση και προηγήθηκε με 4-3. Ο Τσιτσιπάς έκανε δεύτερο μπρέικ και στη συνέχεια σέρβιρε επιτυχημένα για την κατάκτηση του τίτλου.

Ο Τσιτσιπάς στρέφει πλέον την προσοχή του στα Masters του Τορόντο και του Σινσινάτι. Στις 28 του μήνα ξεκινάει το US Open, το τελευταίο major της σεζόν.