Ο αδιανόητος πόντος του Τσιτσιπά: Έβγαλε διαδοχικές άμυνες σε 4 καρφιά του Βαν Ας (vid)

Στέφανος Τσιτσιπάς

i

© Intime

Ο αδιανόητος πόντος του Τσιτσιπά: Έβγαλε διαδοχικές άμυνες σε 4 καρφιά του Βαν Ας (vid)

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 07:28 - 19.01.2024 / Ανανεώθηκε: 09:03 - 28.01.2024

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κέρδισε έναν μυθικό πόντο, στην αναμέτρηση κόντρα στον Βαν Ας για τους «32» του Australian Open.

Ο σαρωτικός Τσιτσιπάς «πέταξε» τους «16»!

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε κυρίως στο πρώτο σετ, δεν άφησε πολλά περιθώρια αντίδρασης στον 19χρονο Γάλλο, Βαν Ας κι έφτασε στη νίκη με 3-0 σετ (6-3, 6-0, 6-4 σε 2 ώρες και δύο λεπτά), με αποτέλεσμα να εξασφαλίσει τη θέση του στον τέταρτο γύρο του Australian Open.

Ένα από τα ξεχωριστά highlights της αναμέτρησης, αποτέλεσε δίχως αμφιβολία ένας μυθικός πόντος που κέρδισε ο Έλληνας τενίστας.

Με το ματς να βρίσκεται στο 3ο σετ και τον Γάλλο να προηγείται με 3-1 στα game, ο Στεφ έβγαλε 4 συνεχόμενες άμυνες σε καρφιά και ακόμα μία σε ένα drop shot του Βαν Ας κι έτσι τον οδήγησε στο λάθος, με αποτέλεσμα να... ξεσηκωθεί όλο το γήπεδο.

Δείτε εδώ το στιγμιότυπο:

«Ο Λούκα είναι ανερχόμενος παίκτης, παίζει σπουδαία. Ανταποκρίθηκε στην αρχή του παιχνιδιού. Είχα περισσότερη εμπειρία νομίζω και αυτό έπαιξε ρόλο. Είμαι ικανοποιημένος από την εμφάνισή μου. Με βοηθούν όλα εδώ. Ο κόσμος, ο καιρός, το φαγητό… Όλα πάνε τέλεια ως τώρα. Είναι το καλύτερο grand slam σαν εμπειρία.

Αισθάνθηκα ότι είχα μέτρια εκκίνηση στα προηγούμενα παιχνίδια και δεν είναι εύκολο να επιστρέφεις συνέχεια από 0-1. Μπήκα με τη σκέψη να πιέσω από την αρχή και χαίρομαι που όλα κύλησαν ομαλά μετά το πρώτο σετ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τσιτσιπάς μετά την πρόκρισή του.