Τσιτσιπάς: «Πριν την Μπαντόσα είχα μόνο το τένις, εκείνη μου έδωσε μία άλλη οπτική για τη ζωή»

Στέφανος Τσιτσιπάς

i

© Intime

Τσιτσιπάς: «Πριν την Μπαντόσα είχα μόνο το τένις, εκείνη μου έδωσε μία άλλη οπτική για τη ζωή»

Sportal newsroom 18:02 - 18.10.2023

Για τη σχέση του με την Πάουλα Μπαντόσα μίλησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς και στάθηκε στο γεγονός πως η γνωριμία του με την 25χρονη τενίστρια τον έκανε να δει αλλιώς τη ζωή.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη βελγική εφημερίδα «Le Soir», ο Στέφανος Τσιτσιπάς αναφέρθηκε για ακόμη μία φορά στη σχέση του με την Πάουλα Μπαντόσα, στα αρνητικά σχόλια που δέχεται για αυτή, αλλά και στο πόσο σημαντική είναι για εκείνον η 25χρονη τενίστρια.

Επιπλέον, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας μίλησε για το γεγονός πως δεν πηγαίνει πολύ καλά στο tour τον τελευταίο καιρό, ενώ αναφέρθηκε και στην πιθανότητα κατάκτησης Grand Slam.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τα διάφορα σχόλια στα social media: «Πολλοί άνθρωποι θα συζητούν ή θα κριτικάρουν πάντα τη σχέση μας. Έχω κλειστά τα αυτιά μου εδώ και καιρό και είμαστε λιγότερο ενεργοί στα social media. Πολύς κόσμος διασκεδάζει με το να καταστρέφει τα πάντα και αυτό δεν μου αρέσει καθόλου».

Για τη σχέση του με την Μπαντόσα: «Η γνωριμία μου με την Πάουλα μού έδωσε μια άλλη οπτική για τη ζωή γενικά. Πριν ήταν μόνο το τένις, 24 ώρες τη μέρα, 7 μέρες την εβδομάδα. Και στα πρώτα στάδια της καριέρας μου δεν περνούσα πολύ χρόνο με την οικογένειά μου. Για πολλούς αυτές οι σχέσεις δεν έχουν τόσο μεγάλη σημασία, αλλά για εμένα είναι πολύ σημαντικές. Είναι κομμάτι της ζωής μου που επίσης απαιτεί χρόνο, αλλά όχι τόση ενέργεια. Το να έχω την Πάουλα στο πλευρό μου είναι υπέροχο. Διανύω την καλύτερη περίοδο της ζωής μου. Έχω τους σωστούς ανθρώπους γύρω μου, χωρίς καμία αμφιβολία. Όλα είναι ξεκάθαρα στο μυαλό μου και αυτό φέρνει μια φρεσκάδα στο παιχνίδι μου και στον τρόπο με τον οποίο θέλω να πετύχω στο υπόλοιπο της καριέρας μου, με αυτούς τους ανθρώπους δίπλα μου».

Για τη μέτρια πορεία του τον τελευταίο καιρό στο tour: «Τα αποτελέσματά μου; Τους τελευταίους τρεις-τέσσερις μήνες δεν έχω μαζέψει πολλούς βαθμούς, το παραδέχομαι. Βασίστηκα περισσότερο σε αυτά που είχα μάθει. Πίστευα ότι θα μπορούσα να έχω επιτυχίες ακόμα και αν έβαζα λίγο την πειθαρχία στην άκρη και συγκεντρωνόμουν περισσότερο στο ταλέντο. Αλλά δεν πάει έτσι. Νιώθω ότι θέλω να γυρίσω τα πράγματα και να κάνω ένα καλό φινάλε στη σεζόν. Είμαι πολύ πεινασμένος τώρα που ξεκινάει η indoor season, δεν έχω προπονηθεί ποτέ στην καριέρα μου τόσο πολύ!».

Για την πιθανότητα κατάκτησης Grand Slam: «Έφτασα κοντά, είχα τις ευκαιρίες μου. Ίσως μου έλειπε η ενέργεια, έμεινα πολύ στο court. Αν κοιτάξετε άλλους πρωταθλητές σαν τους Τζόκοβιτς, Φέντερερ, Ναδάλ, θα δείτε ότι ξέρουν πώς να διαχειρίζονται την προσπάθεια που χρειάζεται ένα Grand Slam. H μόνη φορά που έκανα καλή διαχείριση ήταν στο ATP Finals 2019 και το κέρδισα. Θέλει χρόνο για να τα καταφέρεις, αλλά είμαι σε καλό δρόμο, δεν τα έχω παρατήσει! Θέλει χρόνια για να ωριμάσεις ως άνδρας και κυρίαρχος αθλητής. Δίνω χρόνο στον εαυτό μου, θέλω να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα κάποια στιγμή. Ονειρεύομαι ότι εγώ και η Πάουλα θα τα καταφέρουμε μαζί και θα είμαστε Νο.1. Δεν έχω τίποτα να αποδείξω πλέον!».