Το απόγευμα της Πέμπτης ο ημιτελικός της Σάκκαρη, το βράδυ ο αγώνας του Τσιτσιπά

Τσιτσιπάς - Σάκκαρη

i

© Intime

Το απόγευμα της Πέμπτης ο ημιτελικός της Σάκκαρη, το βράδυ ο αγώνας του Τσιτσιπά

Sportal newsroom 18:46 - 03.05.2023 / Ανανεώθηκε: 18:46 - 03.05.2023

Το απόγευμα της Πέμπτης θα αναμετρηθεί η Μαρία Σάκκαρη με την Αρίνα Σαμπαλένκα για τα ημιτελικά του τουρνουά της Μαδρίτης. Λίγες ώρες αργότερα θα αγωνιστεί ο Τσιτσιπάς.

Στη μάχη των ημιτελικών του Masters της Μαδρίτης ρίχνεται το απόγευμα της Πέμπτης η Μαρία Σάκκαρη. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια αντιμετωπίζει την Αρίνα Σαμπαλένκα, Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης με φόντο την πρόκριση στον τελικό.

Η Ελληνίδα τενίστρια επιβλήθηκε με 6-7(3), 6-4, 6-2 της Ιρίνα - Καμέλια Μπέγκου στα προημιτελικά. Η Λευκορωσίδα μετράει πέντε νίκες σε 8 αναμετρήσεις απέναντι στη Σάκκαρη. Οι δύο τενίστριες αναμετρήθηκαν πρόσφατα στα ημιτελικά του Indian Wells με τη Σαμπαλένκα να παίρνει την πρόκριση.

Ο αγώνας της Μαρίας Σάκκαρη θα διεξαχθεί στις 17:00 το απόγευμα της Πέμπτης. Λίγες ώρες αργότερα, στις 21:00 θα αγωνιστεί ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επιβλήθηκε με 6-3, 6-1 του Μπερναμπέ Θαπάτα Μιράγες και «σφράγισε» το εισιτήριο για τους οκτώ καλύτερους του χωμάτινου Masters της ισπανικής πρωτεύουσας. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Γιαν - Λέναρντ Στρουφ με φόντο την πρόκριση στα ημιτελικά.

Ο Τσιτσιπάς προηγείται στο head to head με 3 νίκες σε πέντε αγώνες. Η μοναδική τους αναμέτρηση στο χώμα ήταν το 2019 στη Βαρκελώνη. Τότε, ο Στρουφ είχε πάρει τη νίκη με 6-4, 3-6, 6-2.

Ο αγώνας του Στέφανου Τσιτσιπά θα ξεκινήσει στις 21:00 το βράδυ.

«Ήταν επικίνδυνος αντίπαλος εμφανίστηκε δυνατός σε μερικά servce games μου, δεν είχα μεγάλα ποσοστά, αν το συγκρίνει κανείς και με το σερί των 39 πρώτων σερβίς που είχα. Μακάρι να είχα μεγαλύτερη ακρίβεια και να έδινα στον εαυτό μου περισσότερο χρόνο να αντιδράσει. Δεν είναι εύκολο όταν παίζεις με Ισπανούς που γνωρίζουν την επιφάνεια, νομίζω ότι η έντασή του ήταν εντυπωσιακή, ειδικά όταν του έκανα μπρέικ. Στη συνέχεια, όμως, πήρα τον χρόνο μου και συγκεντρώθηκα σε κάθε μπάλα ξεχωριστά. Ήταν χαοτικό στην αρχή, δεν ήταν ξεκάθαρη η εικόνα», ανέφερε ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά τον αγώνα του με τον Θαπάτα.