Πρεμιέρα για Σάκκαρη, Τσιτσιπά στο Roland Garros

Τσιτσιπάς - Σάκκαρη

i

© Intime

Πρεμιέρα για Σάκκαρη, Τσιτσιπά στο Roland Garros

Πηνελόπη Παπαδήμου 08:37 - 28.05.2023 / Ανανεώθηκε: 08:37 - 28.05.2023

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη κάνουν πρεμιέρα στο Roland Garros.

Οι αγώνες του κυρίως ταμπλό του Roland Garros ξεκινούν με έντονο ελληνικό ενδιαφέρον. Η Μαρία Σάκκαρη θα αγωνιστεί απέναντι στην Καρολίνα Μούχοβα στην πρεμιέρα της στη διοργάνωση.

Πρόκειται, αναμφίβολα, μία ζόρικη αποστολή για την κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια. Η Τσέχα μετράει δύο νίκες σε τρεις αγώνες απέναντι στην Σάκκαρη. Οι δύο τενίστριες είχαν αναμετρηθεί και πέρσι στην διοργάνωση στον δεύτερο γύρο, με την Μούχοβα να παίρνει την πρόκριση.

«Όλοι γνωρίζουμε ότι η κλήρωση που είχα στον 1ο γύρο είναι πολύ δύσκολη», είπε η Μαρία Σάκκαρη στη συνέντευξη τύπου. «Αλλά είμαι πολύ σίγουρη για τον εαυτό μου και πολύ θετική», πρόσθεσε η Ελληνίδα τενίστρια.

Η τενίστρια που θα προκριθεί από αυτό το ζευγάρι θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του αγώνα Ποντορόσκα-Πονσέ. Ο αγώνας της Σάκκαρη θα γίνει στο Suzanne Lenglen και θα ξεκινήσει γύρω στις 14:30 ώρα Ελλάδος.

Θα προηγηθεί η αναμέτρηση του Κάρεν Χατσάνοφ με τον Κονστάντ Λεστιέν.

Στη μάχη της διάκρισης ρίχνεται και ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας αντιμετωπίζει τον Γίρι Βέσελι στην πρεμιέρα του στη διοργάνωση.

Αυτή θα είναι η πρώτη αναμέτρηση μεταξύ των δύο τενιστών.  Αν ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκριθεί, τότε θα αντιμετωπίσει στον δεύτερο γύρο είτε με με qualifier/lucky loser είτε με τον Ρομπέρτο Καρμπαγές Μπαένα. Ο αγώνας του Στέφανου Τσιτσιπά θα ξεκινήσει γύρω στις 14:00 ώρα Ελλάδας αφού θα προηγηθεί η αναμέτρηση της Αρίνα Σαμπαλένκα με την Μάρτα Κόστγιουκ.