Τσιτσιπάς: «Πήρα τον χρόνο μου κι αυτό με βοήθησε - Αυτό συνεισφέρει σε κάποιες εμφανίσεις μου»

Στέφανος Τσιτσιπάς

i

© Intime

Τσιτσιπάς: «Πήρα τον χρόνο μου κι αυτό με βοήθησε - Αυτό συνεισφέρει σε κάποιες εμφανίσεις μου»

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 15:05 - 12.04.2024 / Ανανεώθηκε: 15:08 - 12.04.2024

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε για τη νίκη του κόντρα στον Χατσάνοφ και μεταξύ άλλων σχολίασε την κατάσταση στην οποία βρίσκεται.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επιβεβαίωσε σε ένα ακόμη ματς πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Ο Έλληνας πρωταθλητής επικράτησε με 2-0 σετ του Κάρεν Χατσάνοφ (6-4, 6-2) ύστερα από 48 λεπτά και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Μόντε Κάρλο.

Στις δηλώσεις του μετά τη νίκη, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας παραδέχτηκε ότι οι επιτυχίες του στο Μόντε Κάρλο δίνουν ώθηση στο παιχνίδι του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Οι επιστροφές μου ήταν αποτελεσματικές και πήρα το μομέντουμ σε κάποιο σημείο του αγώνα. Ήταν συγκροτημένος στο τένις του, φαινόταν ήρεμος πίσω από τη βασική γραμμή. Προσπάθησα να πιέσω όσο μπορούσα και να μη βιάζομαι να μπαίνω στα ράλι. Προσπάθησα να προβλέψω και να διαβάσω κάποια πράγματα στο court, κάτι που λειτούργησε καλά. Πήρα και πάλι τον χρόνο μου και αυτό βοήθησε να καταλάβω τι δουλεύει και τι όχι. Σήμερα ήμουν επίμονος στις προσπάθειές μου να φύγω με κάτι καλό.

Θα έλεγα ψέματα αν έλεγα ότι δεν μου φέρνει καλές αναμνήσεις η επιστροφή μου σε αυτό το γήπεδο. Αυτό, φαντάζομαι, συνεισφέρει σε κάποιες εμφανίσεις μου εδώ. Επιστρέφω εδώ και ξαναζώ τις αναμνήσεις του παρελθόντος. Μου προκαλεί ευχάριστα αισθήματα να παίζω μπροστά σε κόσμο όπως αυτόν και με κάνει να προσπαθώ για την τελειότητα στο παιχνίδι μου. Είναι ευκαιρίες που δεν δίνονται όλη τη χρονιά, το χώμα είναι σε συγκεκριμένη περίοδο του χρόνου και προσπαθώ για το καλύτερο».

Όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Τσιτσιπάς ξεκίνησε με δύο μπρέικ την αναμέτρηση κόντρα στον Ρώσο τενίστα και παρότι δέχτηκε ένα, κατάφερε στη συνέχεια να υπερασπιστεί το σερβίς του και με καλά χτυπήματα να κερδίσει το πρώτο σετ με 6-4.

Το δεύτερο σετ ξεκίνησε με τον Χατσάνοφ να σερβίρει ξανά, αλλά αυτή τη φορά να κρατάει το σερβίς του. Ο Τσιτσιπάς έκανε το μπρέικ στο πέμπτο γκέιμ και κατακτώντας τέσσερα σερί γκέιμ έφτασε στη νίκη με 6-2.

Αντίπαλος του 28χρονου Έλληνα πρωταθλητή στα ημιτελικά του τουρνουά θα είναι ο νικητής της αναμέτρησης ανάμεσα στον Γιανίκ Σίνερ (Ιταλία, Νο 2) και Χόλγκερ Ρούνε (Δανία, Νο 7)