Τσιτσιπάς: «Χαρούμενος με το επίπεδο που έβγαλα σήμερα»

Τσιτσιπάς: «Χαρούμενος με το επίπεδο που έβγαλα σήμερα»

Sportal newsroom 22:28 - 20.10.2023

Ευτυχισμένος για την πρόκριση στα ημιτελικά του τουρνουά της Αμβέρσας ήταν μετά τον αγώνα με τον Γιάνικ Χάνφμαν ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε στα ημιτελικά του τουρνουά της Αμβέρσας. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας επιβλήθηκε με 6-3, 6-3 του Γιάνικ Χάνφμαν και συνεχίζει την πορεία του στη διοργάνωση.

Μιλώντας μετά το τέλος του αγώνα με τον Γερμανό αντίπαλό του, ο Στέφανος Τσιτσιπάς δήλωσε ευτυχισμένος για το επίπεδο απόδοσής του.

«Είμαι πολύ χαρούμενος με το επίπεδο που έβγαλα σήμερα», είπε στην on court συνέντευξή του. «Ήταν πρόκληση και διασκέδαση συγχρόνως να το διατηρήσω. Ήμουν πολύ συγκεντρωμένος και έπαιξα καλό τένις. Είμαι περήφανος με το πώς πήγαν τα πράγματα και με το πώς κατάφερα να μείνω συγκεντρωμένος από τον πρώτο πόντο του αγώνα μέχρι το τέλος», σημείωσε αρχικά ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας αναφέρθηκε και στις στιγμές που απειλήθηκε στο δεύτερο σετ. «Έπρεπε να σερβίρω καλά. Πρέπει να είσαι έτοιμος για να διαχειριστείς αυτές τις καταστάσεις, δεν είναι εύκολο. Όταν ήρθαν σήμερα αυτές οι στιγμές έκανα το καλύτερό μου, έπαιξα με ακρίβεια, έμεινα ήρεμος και αυτό ήταν πολύ σημαντικό γιατί το αποτέλεσμα θα μπορούσε να ήταν διαφορετικό», σχολίασε ο 25χρονος τενίστας.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα παίξει και στα ημιτελικά του διπλού, με παρτενέρ τον αδερφό του. «Δεν είναι τόσο σύνηθες, όταν παίζεις στο tour δεν συμβαίνει συχνά αυτό. Είναι μεγάλη ικανοποίηση που θα παίξω και στους δυο ημιτελικούς. Είναι ωραίο, προφανώς, που παίζω τόσο καλά και στα δύο ταμπλό και είμαι χαρούμενος που το κάνω μαζί με τον Πέτρο. Πιστεύω πως θα το απολαύσουμε εκεί έξω και θα προσπαθήσουμε να πάρουμε την ευκαιρία και να παίξουμε καλό τένις».