Θετική πρεμιέρα για τον Τζόκοβιτς στη Ρώμη - Του έπεσε παγούρι στο κεφάλι!

Θετική πρεμιέρα για τον Τζόκοβιτς στη Ρώμη - Του έπεσε παγούρι στο κεφάλι!

Πηνελόπη Παπαδήμου 22:37 - 10.05.2024 / Ανανεώθηκε: 08:08 - 29.05.2024

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς προκρίθηκε στον τρίτο γύρο του τουρνουά της Ρώμης.

Θετική επανεμφάνιση στο χώμα έκανε ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο Σέρβος τενίστας επικράτησε 6-3, 6-1 του Κορεντάν Μουτέ και πέρασε στον τρίτο γύρο του τουρνουά.

Αυτή ήταν η τέταρτη νίκη του Τζόκοβιτς φέτος στο χώμα. Ο Νόλε έχει την ευκαιρία να κάνει ένα καλό τουρνουά και να αυξήσει το άγχος στους διώκτες του αφού τόσο ο Κάρλος Αλκαράθ όσο και ο Γιάνικ Σίνερ απουσιάζουν από τη διοργάνωση.

Ο Τζόκοβιτς κυνηγάει στη Ρώμη τον όγδοο τίτλο του στην ιταλική πρωτεύουσα. Παράλληλα, θέλει να κάνει μία καλή προπόνηση εν όψει του Roland Garros, που έρχεται σε λίγες εβδομάδες.

Παράλληλα, ο Τζόκοβιτς στοχεύει στον 41ο τίτλο του σε 1000άρια, ενώ θέλει να ανεβάσει και τη βαθμολογική του συγκομιδή στο ATP Race. Επόμενος αντίπαλος για τον Νόλε είναι ο Χιλιανός, Αλεχάνδρο Ταμπίλο, που είχε bye στον πρώτο γύρο και στην πρεμιέρα του κέρδισε τον Γιανίκ Χάνφμαν με 6-3, 7-6(4).

Κατά την αποχώρησή του ο Νόβακ Τζόκοβιτς βρέθηκε προ μίας δυσάρεστης έκπληξης. Την ώρα που υπέγραψε αυτόγραφα, εκτοξεύθηκε παγούρι, που βρήκε τον Σέρβο τενίστα στο κεφάλι. Ο Τζόκοβιτς έπεσε στο έδαφος και αποχώρησε με τη βοήθεια ανθρώπων της διοργάνωσης.

Στην αρχή γράφτηκαν πολλά στα κοινωνικά δίκτυα για «ανάρμοστη συμπεριφορά» κάποιου από το κοινό. Ωστόσο, νέο βίντεο δείχνει ότι το παγούρι έφυγε κατά λάθος από την τσάντα κάποιου θεατή που έσκυψε αρκετά προκειμένου να φτάσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς και να του ζητήσει αυτόγραφο. Ο Σέρβος, όπως γνωστοποιήθηκε αργότερα, είναι καλά στην υγεία του.

Ο Κάσπερ Ρουντ γνώρισε την ήττα και τον πρόωρο αποκλεισμό από τον Μίομιρ Κετσμάνοβιτς. Ο Νορβηγός έχασε με 0-6, 6-4, 6-4, σε 2 ώρες και 21 λεπτά αγώνα στο Court 12, και έμεινε εκτός συνέχειας. Ο Σέρβος ζευγάρωσε τις νίκες του στην ιταλική πρωτεύουσα, αφού στην πρεμιέρα του είχε νικήσει τον Μπράντον Νακασίμα με 6-4, 6-4, και στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης θα επιδιώξει το 3/3 απέναντι στον Βραζιλιάνο, Τιάγκο Μοντέιρο.