Στα ημιτελικά του US Open με περίπατο η Σαμπαλένκα
i

© Photo by Al Bello/Getty Images

Στα ημιτελικά του US Open με περίπατο η Σαμπαλένκα

Η Αρίνα Σαμπαλένκα πήρε άνετη νίκη κόντρα στην Τσινγουέν Ζενγκ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του US Open.

Έτοιμη για την κατάκτηση του US Open δείχνει η Αρίνα Σαμπαλένκα. Η τενίστρια από τη Λευκορωσία επιβλήθηκε με 6-1, 6-4 της Τσινγουέν Ζενγκ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του τελευταίου major της σεζόν για τρίτη διαδοχική χρονιά.

Η Σαμπαλένκα, που τη Δευτέρα θα σκαρφαλώσει στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης κυριάρχησε απόλυτα στον αγώνα και πήρε την πρόκριση μέσα σε 73 λεπτά. Η τενίστρια από τη Λευκορωσία, που κατέκτησε το Australian Open πριν από μερικούς μήνες, προκρίθηκε στα ημιτελικά ενός major τουρνουά για έβδομη φορά στην καριέρα της, οι πέντε εκ των οποίων σερί.

Η Σαμπαλένκα διατηρεί ένα εντυπωσιακό ρεκόρ σε major προημιτελικούς αφού δεν έχει μέχρι στιγμής ήττα. Η 25χρονη Λευκορωσίδα είχε 17 winners και μόλις 12 αβίαστα λάθη ενώ το σερβίς της δεν απειλήθηκε στο ελάχιστο από την 20χρονη αντίπαλό της.

Η Σαμπαλένκα έκανε δύο μπρέικ στο πρώτο σετ και ένα στο δεύτερο φτάνοντας στην άνετη νίκη. Δείχνει, μάλιστα, η τενίστρια από τη Λευκορωσία ότι σε κάθε αγώνα είναι και καλύτερη.

Η Σαμπαλένκα είναι η μόνη τενίστρια του Top-5 που παραμένει στη διεκδίκηση του τίτλου. Το ακόμη πιο εντυπωσιακό, είναι η 25χρονη τενίστρια έφτασε φέτος στην τετράδα και των τεσσάρων major δείχνοντας την τρομερή της συνέπεια στις μεγάλες διοργανώσεις.

Ο Δημήτρης Αγραβάνης στο Sportal για το Mundobasket 2023 και τον Ιτούδη: «Είμαι ντόμπρος, όταν δε με σέβονται αποχωρώ - Θέμα προπονητή όσα έγιναν στην Εθνική» (vid)
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

10:57 - 06.09.2023

Ο Δημήτρης Αγραβάνης στο Sportal για το Mundobasket 2023 και τον Ιτούδη: «Είμαι ντόμπρος, όταν δε με σέβονται αποχωρώ - Θέμα προπονητή όσα έγιναν στην Εθνική» (vid)

«Ρουκέτες» του Δημήτρη Αγραβάνη στο Sportal. Θεωρεί υπεύθυνο τον Δημήτρη Ιτούδη για τις πολλές απουσίες της Εθνικής ομάδας, αναφέρεται στον Παναθηναϊκό, τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και το νέο του εκπρόσωπο Μίσκο Ραζνάτοβιτς

Η αντίπαλος της Σαμπαλένκα στον ημιτελικό θα προκύψει από τον αγώνα της Μαρκέτα Βοντρούσοβα, φετινής νικήτριας του Wimbledon, με την Μάντισον Κις, φιναλίστ του US Open 2017. Στον άλλο ημιτελικό θα μονομαχήσουν Κόκο Γκοφ και Καρολίνα Μούχοβα, φιναλίστ του φετινού Roland Garros.