Άνετη πρεμιέρα ο Αλκαράθ

Άνετη πρεμιέρα ο Αλκαράθ

Πηνελόπη Παπαδήμου 17:04 - 04.07.2023 / Ανανεώθηκε: 17:34 - 04.07.2023

Ο Κάρλος Αλκαράθ νίκησε σε straight sets τον Ζερεμί Σαρντί και προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο του Wimbledon.

Ο Κάρλος Αλκαράθ προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο του Wimbledon. Ο Ισπανός, Νο.1 του κόσμου, επιβλήθηκε με 6-0, 6-2 7-5 του Ζερεμί Ζαρντί και «σφράγισε» το εισιτήριο.

Ο Αλκαράθ δεν αντιμετώπισε προβλήματα κόντρα στον αντίπαλό του και πήρε μία σχετικά άνετη νίκη μετά από μία ώρα και 55 λεπτά. Ο Ισπανός, που πριν από λίγες ημέρες κατέκτησε το τουρνουά του Queen's δείχνει να είναι σε πολύ καλή κατάσταση.

Ο Αλκαράθ κυριάρχησε σε όλον τον αγώνα. Ο Ισπανός είχε 9 άσους και έπιασε καλή απόδοση στο πρώτο σερβίς. Ο 20χρονος τενίστας είχε 37 winners έναντι 14 του Σαρντί. Ο Γάλλος είχε υπερδιπλάσια λάθη από τον Αλκαράθ (36-14) και κάπως έτσι ήρθε φυσιολογικά η ήττα.

Ο Αλκαράθ ήταν εντυπωσιακός στα δύο πρώτα σετ. Ο Ισπανός έκανε πέντε μπρέικ σε πρώτο και δεύτερο σετ και δεν απειλήθηκε ουσιαστικά στο δικό του σερβίς. Στο τρίτο σετ, ο Σαρντί έκανε ένα μπρέικ αλλά ο Ισπανός «έσπασε» δύο φορές τον αντίπαλό του και έφτασε στη νίκη.

Ο Αλκαράθ θα αντιμετωπίσει στον δεύτερο γύρο τον νικητή του αγώνα Αλεξάντρ Μίλερ - Άρθουρ Ρίντερνεκ. Ο Μίλερ είχε κατακτήσει το πρώτο σετ αλλά ο αγώνας διακόπηκε λόγω βροχής. 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η κακοκαιρία δημιούργησε μεγάλα προβλήματα τη δεύτερη μέρα του Wimbledon. Ο αγώνας του Στέφανου Τσιτσιπά διακόπηκε στο δεύτερο σετ, ενώ τένις παιζόταν μόνο στο κεντρικό κορτ και το court 1 όπου υπήρχε οροφή.