Η Σβιτολίνα «υπέταξε» το Νο.1 του κόσμου και προκρίθηκε στα ημιτελικά

Η Σβιτολίνα «υπέταξε» το Νο.1 του κόσμου και προκρίθηκε στα ημιτελικά

Πηνελόπη Παπαδήμου 18:30 - 11.07.2023 / Ανανεώθηκε: 18:44 - 11.07.2023

Η Ελίνα Σβιτολίνα νίκησε την Ίγκα Σβιόντεκ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Wimbledon.

Το «παραμύθι» της Ελίνα Σβιτολίνα στο Wimbledon συνεχίζεται. Η τενίστρια από την Ουκρανία νίκησε με 7-5, 6-7(5), 6-2 την Ίγκα Σβιόντεκ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του βρετανικού major.

Η Σβιτολίνα, που έφτασε μέχρι τα προημιτελικά του Roland Garros, απείχε από τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις αφού τον Οκτώβριο έφερε στον κόσμο το πρώτο της παιδί, καρπό του έρωτά της με τον Γκαέλ Μονφίς. Η Σβιτολίνα έφτασε στα ημιτελικά της διοργάνωσης για δεύτερη φορά στην καριέρα της μετά το 2019.

Παράλληλα, η τενίστρια από την Ουκρανία, θα κάνει άλμα στην παγκόσμια κατάταξη. Η Σβιτολίνα από το Νο.76 του κόσμου αναμένεται να βρεθεί στην 27η θέση. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η 29χρονη τενίστρια μπήκε στο κυρίως ταμπλό της διοργάνωσης με wild card.

Η Σβιτολίνα έκανε μία εντυπωσιακή ανατροπή στο πρώτο σετ. Η Σβιόντεκ προηγήθηκε με δύο μπρέικ για το 5-3. Η τενίστρια από την Ουκρανία πήρε τέσσερα γκέιμ στη σειρά και κατέκτησε το πρώτο σετ.

Η Σβιόντεκ, νικήτρια του Roland Garros απάντησε στο δεύτερο σετ. Η τενίστρια από την Πολωνία προηγήθηκε με μπρέικ για το 2-1 αλλά η Σβιτολίνα είχε απάντηση και το δεύτερο σετ κρίθηκε στο τάι μπρέικ. Εκεί, η Σβιόντεκ έκανε δύο μίνι μπρέικ και ο αγώνας οδηγήθηκε σε τρίτο σετ. Στο τρίτο σετ η Σβιτολίνα κυριάρχησε απόλυτα. 

Η Ελίνα Σβιτολίνα θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά τη Μαρκέτα Βοντρούσοβα. Η τενίστρια από την Τσεχία νίκησε με 6-4, 2-6, 6-4 τη Τζέσικα Πεγκούλα και προκρίθηκε για πρώτη φορά σε ημιτελική φάση Wimbledon.