Ο Μπρόντι πέταξε εκτός τον φιναλίστ του Roland Garros

Ο Μπρόντι πέταξε εκτός τον φιναλίστ του Roland Garros

Πηνελόπη Παπαδήμου 19:08 - 06.07.2023 / Ανανεώθηκε: 19:35 - 06.07.2023

Ο Λίαμ Μπρόντι νίκησε στα πέντε σετ τον Κάσπερ Ρουντ στον δεύτερο γύρο του Wimbledon.

Στον δεύτερο γύρο ολοκληρώθηκε η πορεία του Κάσπερ Ρουντ στο φετινό Wimbledon. Ο φιναλίστ του Roland Garros ηττήθηκε με 6-3, 3-6, 4-6, 6-3, 6-0 από τον Λίαμ Μπρόντι και αποχαιρέτησε πρόωρα τη διοργάνωση.

Ο Βρετανός, Νο.142 στην παγκόσμια κατάταξη ήταν καλύτερος στο σερβίς ενώ έκανε και λιγότερα αβίαστα λάθη από τον αντίπαλό του, που φάνηκε χωρίς ρυθμό. Ο Μπρόντι θα αντιμετωπίσει στον τρίτο γύρο τον Ντένις Σαποβάλοφ που νίκησε με 6-3, 6-4, 7-6(7) τον Γκρεγκουάρ Μπαρέρ.

Σαν το παλιό καλό κρασί, ο Σταν Βαβρίνκα προκρίθηκε στον τρίτο γύρο του Wimbledon. Ο 38χρονος Ελβετός νίκησε με 6-3, 4-6, 6-4, 6-2 τον Τόμας Μαρτίν Εστεβερί και έκλεισε το σπουδαίο ραντεβού με τον Νόβακ Τζόκοβιτς. 

Ο Βαβρίνκα θα αντιμετωπίσει για 27η φορά τον Σέρβο. Ο Νόλε μετράει 20 νίκες, ωστόσο ο Ελβετός τον έχει νικήσει στους δύο τελικούς Grand Slam (Roland Garros 2015, US Open 2016) που έχουν αναμετρηθεί. Αυτός θα είναι ο πρώτος αγώνας για τους δύο τενίστες στο γρασίδι.

Ο Αντρέι Ρούμπλεφ πήρε το ρωσικό «εμφύλιο» κόντρα στον Ασλάν Καράτσεφ. Ο 26χρονος τενίστας, Νο.7 του κόσμου επιβλήθηκε με 6-7(4), 6-3, 6-4, 7-5 και πήρε την πρόκριση για τον τρίτο γύρο του Wimbledon όπου περιμένει τον νικητή του αγώνα Μπάριος Βέρα - Γκοφέν. Αυτή ήταν η 50ή νίκη του Ρούμπλεφ σε Grand Slam τουρνουά

Άνετη πρόκριση πήρε ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ. Ο Γερμανός τενίστας επικράτησε με 6-4, 7-6(4), 7-6(5) του Γκάις Μπρόουερ και πήρε το εισιτήριο για τον τρίτο γύρο του Wimbledon όπου θα αντιμετωπίσει τον Γιουσούκε Γουατανούκι που πήρε την πρόκριση κόντρα στον Μαρκ - Αντρέα Χούσλερ.

Στο γυναικείο ταμπλό, η Καρολίνα Μούχοβα, φιναλίστ του Roland Garros αποκλείστηκε από την Τζουλ Νιεμάιερ. Η Τσέχα τενίστρια τραυματίστηκε στη διάρκεια του τρίτου σετ και απλά ολοκλήρωσε τον αγώνα με ήττα με 6-4, 5-7, 6-1. Η τενίστρια από τη Γερμανία θα αντιμετωπίσει την Ουγγαρέζα Γκάλφι.

Μόνο τα αποτελέσματα και οι τίτλοι θα δείξουν αν είχε δίκιο ο Μπαρτζώκας ή ο Σλούκας!

Μόνο τα αποτελέσματα και οι τίτλοι θα δείξουν αν είχε δίκιο ο Μπαρτζώκας ή ο Σλούκας!

Ο Κώστας Σλούκας αποτελεί παρελθόν από τον Ολυμπιακό και ο Αχιλλέας Μαυροδόντης κοιτάζει με μια διαφορετική ματιά τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με την εν λόγω εξέλιξη.

Η Μίρα Αντρέεβα πέρασε το εμπόδιο της Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα και προκρίθηκε στον τρίτο γύρο του Wimbledon. Η 16χρονη Ρωσίδα κατέκτησε το πρώτο σετ με 6-3 και στη συνέχεια προηγήθηκε με 4-0 στο δεύτερο, όταν η αντίπαλός της εγκατάλειψε τον αγώνα. Η Αντρέεβα περιμένει την αντίπαλό της από το ζευγάρι της Ποτάποβα με τη Γιούβαν.