Έφη Αχτσιόγλου: Τι ομάδα είναι και γιατί μετάνιωσε που πήγε γήπεδο με τον Τσακαλώτο (vid)

Έφη Αχτσιόγλου

i

© Intime

Έφη Αχτσιόγλου: Τι ομάδα είναι και γιατί μετάνιωσε που πήγε γήπεδο με τον Τσακαλώτο (vid)

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 14:04 - 06.07.2023 / Ανανεώθηκε: 14:09 - 06.07.2023

Η βουλευτής και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, μίλησε για την ομάδα που υποστηρίζει από μικρή, ενώ αναφέρθηκε και σε ένα γεγονός, στο οποίο συμμετέχει και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο αθλητισμός και η πολιτική είναι δύο διαφορετικοί κόσμοι, οι οποίοι συνδέονται μεταξύ τους. Θυμίζουμε, στις πρόσφατες εκλογές αρκετοί ήταν οι υποψήφιοι από τον αθλητικό χώρο, όμως τα αποτελέσματα δεν ήταν θετικά για τους ίδιους. Ο κόσμος των σπορ μπορεί να δήλωσε «παρών» στη διαδικασία, όμως ο λαός δεν φάνηκε να στηρίζει αυτή την προσπάθεια. Από την άλλη, υπάρχουν κι αρκετοί πολιτικοί οι οποίοι δεν έχουν εμπλακεί με τον αθλητικό τομέα, όμως έχουν αποκαλύψει την ομάδα που υποστηρίζουν. 

Μία από αυτές τις περιπτώσεις είναι και η Έφη Αχτσιόγλου. Η βουλευτής και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία εμφανίζεται αυτή τη στιγμή ως η επικρατέστερη να αναλάβει τα ηνία του κόμματος μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα, είχε αναφερθεί στο παρελθόν στα οπαδικά της αισθήματα, λέγοντας μάλιστα και μία προσωπική ιστορία.

Συγκεκριμένα, η Έφη Αχτσιόγλου είχε μιλήσει στο Personas για τη ζωή της στη Θεσσαλονίκη και αποκάλυψε ποια ομάδα υποστηρίζει από μικρή.

Για τη ζωή της στη Θεσσαλονίκη, είπε: «Στη Θεσσαλονίκη έζησα 12 χρόνια. Πήρα πτυχίο, έκανα μεταπτυχιακό, διδακτορικό.

Θεωρώ όμως ότι η Θεσσαλονίκη εξαντλείται από ένα χρονικό σημείο και μετά.

Η Αθήνα έχει το ωραίο που νιώθεις ότι δεν εξαντλείται. Έχει πάντα πλευρές, γειτονιές, νιώθεις ότι υπάρχει κάτι καινούργιο να δεις που δεν είδες χθες, που λες, «α, εκεί δεν πρόλαβα να πάω».

Η Θεσσαλονίκη έχει την αίσθηση της οικογένειας, είναι πολύ ζεστή, γλυκιά, την ξέρω, είναι το σπίτι μου, όταν πηγαίνω εκεί, αλλά εξαντλείται».

Ενώ για την ομάδα που υποστηρίζει, είπε: «Το σπίτι μου ήταν στην Άνω Τούμπα. Στο γήπεδο δεν πήγαινα, αλλά ήμουν φανατική ΠΑΟΚτσού.

Εγώ και ο κύριος Τσακαλώτος. Έχουμε πάει και γήπεδο μαζί. Είχε χάσει 3-0 ο ΠΑΟΚ, τραγωδία, καλύτερα να μην πηγαίναμε.

Ο Ευκλείδης πηγαίνει συχνά γήπεδο και είναι αυτό που μας ενώνει και θα μας ενώνει για πάντα. Ακόμη και όταν διαφωνούσαμε, με συγχωρούσε, γιατί είμαι ΠΑΟΚ».

Σε ότι αφορά το ματς του «Δικεφάλου», αυτό ήταν κόντρα στη Σάλκε το 2017 για το Europa League. Αχτσιόγλου και Τσακαλώτος είχαν βρεθεί στη σουίτα του Προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη για να παρακολουθήσουν τον αγώνα της ομάδας της Θεσσαλονίκης με τους Γερμανούς. Έναν αγώνα με βαρύ αποτέλεσμα για τον ΠΑΟΚ αφού έχασε με 0-3.