Σούπερ Αλκαράθ, έκλεισε ραντεβού με τον Μεντβέντεφ στα ημιτελικά
i

© Photo by Patrick Smith/Getty Images

Σούπερ Αλκαράθ, έκλεισε ραντεβού με τον Μεντβέντεφ στα ημιτελικά

Πηνελόπη Παπαδήμου 20:35 - 12.07.2023 / Ανανεώθηκε: 21:04 - 12.07.2023

Ο Κάρλος Αλκαράθ «καθάρισε» στα τρία σετ τον Χόλγκερ Ρούνε και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Wimbledon, όπου θα αντιμετωπίσει τον Ντανίλ Μεντβέντεφ.

Ήταν να μην πάρει μπρος και στο γρασίδι ο Κάρλος Αλκαράθ. Ο Ισπανός τενίστας επιβλήθηκε με 7-6 (3), 6-4, 6-4 του Χόλγκερ Ρούνε και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Wimbledon για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Ο Αλκαράθ έφτασε τις 10 διαδοχικές νίκες στο τουρ. Ο 20χρονος Ισπανός προκρίθηκε για τρίτη συνεχόμενη διοργάνωση στα ημιτελικά ενός Grand Slam. Θυμίζουμε ότι κατάκτησε του US Open ενώ έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Roland Garros. Ο Αλκαράθ είχε αποσυρθεί από το Australian Open Λόγω τραυματισμού.

Ο Αλκαράθ έκανε υποδειγματικό παιχνίδι. Ο Ισπανός ολοκλήρωσε τον αγώνα με 35 winners και 13 αβίαστα λάθη. Ο Αλκαράθ αντιμετώπισε μόλις ένα μπρέικ πόιντ και δεν απώλεσε το σερβίς του.

Ο 20χρονος τενίστας «έσπασε» το σερβίς του Ρούνε από μία φορά σε κάθε σετ κι έτσι έφτασε στη νίκη σε straight sets.

Ο Αλκαράθ έφτασε τις 45 νίκες μέσα στη σεζόν. Ο 20χρονος τενίστας διεκδικεί την παραμονή του στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης αυτή την εβδομάδα.

Ο Αλκαράθ θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά τον Ντανίλ Μεντβέντεφ. Ο Ρώσος πήρε τη νίκη στα πέντε σετ κόντρα στον Κρίστοφερ Γιούμπανκς. Ο Αλκαράθ και ο Μεντβέντεφ έχουν από μία νίκη στο μεταξύ τους head to head.

Ο Ρώσος είχε νικήσει με 6-4, 6-1, 6-2 τον Αλκαράθ στον δεύτερο γύρο του Wimbledon το 2021. Ο Ισπανός είχε επικρατήσει με 6-3, 6-2 στο Indian Wells πριν από λίγες εβδομάδες.