Στον τελικό του Wimbledon η Ζαμπέρ με μεγάλη ανατροπή κόντρα στη Σαμπαλένκα
i

© Photo by Patrick Smith/Getty Images

Στον τελικό του Wimbledon η Ζαμπέρ με μεγάλη ανατροπή κόντρα στη Σαμπαλένκα

Πηνελόπη Παπαδήμου 19:38 - 13.07.2023 / Ανανεώθηκε: 19:54 - 13.07.2023

Η Ονς Ζαμπέρ απώλεσε το πρώτο σετ κόντρα στην Αρίνα Σαμπαλένκα αλλά και έκανε την ανατροπή και προκρίθηκε στον τελικό του Wimbledon.

Η Ονς Ζαμπέρ προκρίθηκε στον τελικό του Wimbledon. Η τενίστρια από την Τυνησία επιβλήθηκε με 6-7(5), 6-4, 6-3 της Αρίνα Σαμπαλένκα και θα διεκδικήσει το τρόπαιο απέναντι στη Μαρκέτα Βοντρούσοβα, που νίκησε την Ελίνα Σβιτολίνα. 

Η Ζαμπέρ προκρίθηκε για δεύτερη διαδοχική χρονιά στον τελικό του βρετανικού major. Παράλληλα, η τενίστρια από την Τυνησία στέρησε από τη Σαμπαλένκα την κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης, αφού με νίκη η Λευκορωσίδα θα εκτόπιζε την Ίγκα Σβιόντεκ.

Η Ζαμπέρ έκανε μία πολύ μεγάλη ανατροπή στον αγώνα. Η 29χρονη τενίστρια βρέθηκε πίσω στα σετ ενώ η αντίπαλός της προηγήθηκε με μπρέικ στο δεύτερο.

Οι δύο τενίστριες ξεκίνησαν το ματς με καλό σερβίς. Τόσο η Ζαμπέρ, όσο και η Σαμπαλένκα είχαν την ευκαιρίες τους για μπρέικ αλλά αμφότερες υπερασπίστηκαν το σερβίς τους με το πρώτο σετ να οδηγείται στο τάι μπρέικ. Η Ζαμπέρ προηγήθηκε με 4-2 με μίνι μπρέικ αλλά η τενίστρια από τη Λευκορωσία είχε απάντηση. Η Σαμπαλένκα βρήκε δύο μίνι μπρέικ και έφτασε στο διπλό σετ πόιντ. Ο 25χρονη τενίστρια έκλεισε το σετ στο σερβίς της.

Με το πόδι στο γκάζι, η Σαμπαλένκα έφτασε στο μπρέικ στο πέμπτο γκέιμ του δεύτερου σετ. Η Ζαμπέρ, όμως, δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Η τενίστρια από την Τυνησία βρήκε σπουδαίες επιστροφές, είχε υπέρ της όλα τα μεγάλη ράλι και έφτασε σε μία εκκωφαντική ανατροπή. Η Ζαμπέρ ήταν πίσω με 4-3 και πήρε τρία γκέιμ στη σειρά (δύο μπρέικ) για το 6-4 και το 1-1 στα σετ.

Η Ζαμπέρ έκανε μπρέικ στο τρίτο σετ για το 4-2. Η τενίστρια από την Τυνησία έχασε δύο ματς πόιντ στο όγδοο γκέιμ στο τρίτου σετ με τη Σαμπαλένκα να υπερασπίζεται το σερβίς της και να μένει στο ματς. Η Ζαμπέρ, τελικά, έκλεισε τον αγώνα στο σερβίς της.

Τσιτσιπάς και Μπαντόσα δέχθηκαν τεράστια πρόταση από σελίδα με περιεχόμενο αυστηρά για ενήλικους
ΤΕΝΙΣ

15:31 - 13.07.2023

Τσιτσιπάς και Μπαντόσα δέχθηκαν τεράστια πρόταση από σελίδα με περιεχόμενο αυστηρά για ενήλικους

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Πάολα Μπαντόσα μετά τον αποκλεισμό τους από το μεικτό διπλό του Wimbedon δέχθηκαν πρόταση να εγγραφούν σε έναν ιστότοπο για ενήλικους My.Club για να δημοσιεύσουν το περιεχόμενό τους.

Η Ζαμπέρ έχει αναμετρηθεί έξι φορές στο παρελθόν με τη Βοντρούσοβα με τις δύο τενίστριες να έχουν από τρεις νίκες. Η τενίστρια από την Τυνησία πήρε τη νίκη στον μοναδικό αγώνα που έδωσαν στο γρασίδι. Η Ζαμπέρ είχε επικρατήσει με 6-3, 7-6(4) της Τσέχας στο τουρνουά του Ίστμπουρν το 2021. Οι δύο τενίστριες έχουν αναμετρηθεί δύο φορές τη φετινή σεζόν. Η Βοντρούσοβα πήρε τη νίκη και στο Australian Open και στο Indian Wells τον Μάρτιο.