Ο Κώστας Σλούκας έκανε και τους υποστηρικτές του να καταπιούν τη γλώσσα τους...

Κώστας Σλούκας

i

© Intime

Ο Κώστας Σλούκας έκανε και τους υποστηρικτές του να καταπιούν τη γλώσσα τους...

Aχιλλέας Μαυροδόντης 08:34 - 13.07.2023 / Ανανεώθηκε: 10:03 - 13.07.2023

Ο Κώστας Σλούκας είναι πλέον παίκτης του Παναθηναϊκού και ο Αχιλλέας Μαυροδόντης σχολιάζει τα γεγονότα των τελευταίων ημερών και της συμπεριφοράς του πρώην ηγέτη του Ολυμπιακού.

Εδώ και μέρες απέφευγα να γράψω κάτι για το θέμα. Η αλήθεια είναι πως είχα τοποθετηθεί όσο πιο μπασκετικά μπορούσα πάνω στα δεδομένα, όμως οι εξελίξεις με πρόλαβαν και με «δίκασαν» σε έναν μεγάλο βαθμό στο Twitter, εκεί που προσωπικά έχω την μεγαλύτερη αλληλεπίδραση με τους αναγνώστες μας, κυρίως με αυτούς που ενδιαφέρονται στον Ολυμπιακό.

Επιμένω πως ουσιαστικά ο Ολυμπιακός και ο Γιώργος Μπαρτζώκας επέλεξαν την αποχώρηση του Κώστα Σλούκα. Δεν το επέλεξε ο ίδιος. Δεν του άρεσε ο ρόλος που επέλεξε να του δώσει ο Έλληνας κόουτς και αποχώρησε. Ο Μπαρτζώκας πάντως δεν άφησε περιθώρια. «Αυτό δίνω, δεν θα τον πάρω τηλέφωνο, τον περιμένω στην προετοιμασία», φέρεται να είπε μετά το 4ωρο ραντεβού του παίκτη με τους Αδελφούς Αγγελόπουλους. Ο Ολυμπιακός, εάν ήθελε πραγματικά να κρατήσει τον παίκτη θα το έκανε και θα είχε και τον πρώτο λόγο, σύμφωνα με τις δικές μου τουλάχιστον πληροφορίες. Από εκεί και πέρα, όποιο δίκιο μπορεί να είχε ο Κώστας Σλούκας, το έχασε και το έχασε με τον πλέον άσχημο τρόπο.

Κώστας Σλούκας και Δημήτρης Γιαννακόπουλος

Μπορείς να δεις την απόφασή του να πάει στον Παναθηναϊκό ψυχρά, παντελώς αποστασιοποιημένος, ή να την δεις με μια πιο «εσωτερική» ματιά. Καθαρά ψυχρά και επαγγελματικά, πολύ καλά έκανε και πήγε στον Παναθηναϊκό. 8+ εκατομμύρια δεν θα έβρισκε πουθενά αλλού στα 33 του, οι πράσινοι του δίνουν τα κλειδιά της ομάδας και έχει την ευκαιρία να είναι ο ηγέτης σε μια προσπάθεια επιστροφής στα πράγματα (κακά τα ψέματα, ο Παναθηναϊκός εδώ και χρόνια δεν ήταν στο ίδιο επίπεδο με τον Ολυμπιακό και τα δύο τελευταία χρόνια αυτό κορυφώθηκε). Μέχρι εδώ όλα καλά. Ακόμα και αν κάποιος θεωρήσει πως οι χειρισμοί του το τελευταίο διάστημα ήταν για να μπορέσει να πάρει περισσότερα, πλέον δεν μπορούμε παρά να το δεχθούμε. Και στο κάτω – κάτω, καλά έκανε. Είναι επαγγελματίας και από τη στιγμή που αυτό θεώρησε σωστό, μπράβο του που το έκανε.

Το θέμα όμως είναι να υπάρχει και μια ειλικρίνεια. Ο ίδιος ποτέ δεν άφησε να εννοηθεί πως ο Ολυμπιακός είναι απλά μια ομάδα για εκείνον. «Σπίτι μου» το είχε χαρακτηρίσει το 2020, όταν και επέστρεψε. Οι χειρισμοί του όμως, τουλάχιστον μετά από ένα σημείο, δεν έδειξαν κάτι τέτοιο. 

Η «Θύρα 7» τον έπιασε και του μίλησε. «Ούτε για 10 εκατομμύρια ευρώ δεν πάω στον Παναθηναϊκό», διατυμπάνιζε ο Κώστας Σλούκας, σύμφωνα τουλάχιστον με την ανακοίνωση των οργανωμένων. Ίσως και να το πίστευε όταν το έλεγε. Ποτέ δεν ξέρεις. Ίσως και όχι. Το θέμα είναι όμως πως, εκ του αποτελέσματος, ο κόσμος των Πειραιωτών έχει κάθε δικαίωμα να νοιώθει προδομένος. Είναι αυτό που λέμε «μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μην λες».

Για το βίντεο που κυκλοφορεί με τον ίδιο να χαμογελάει σε υβριστικό σύνθημα για το Λιμάνι του Πειραιά, το λάθος δεν είναι το χαμόγελο, το οποίο άλλωστε μπορεί κανείς να πει πως είναι και αμηχανίας. Ίσως και να μην άκουγε καλά, γιατί ο ήχος «καίγεται» αν το μικρόφωνο δεν είναι καλό. Αν μου φέρει κάποιος τα παραπάνω επιχειρήματα δεν μπορώ να διαφωνήσω. Έτσι κι αλλιώς, μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε σε αυτό.

Το θέμα είναι πως δεν μπαίνεις σε αυτή την διαδικασία. Να κάνεις δηλαδή βίντεο κλήση μετά από όλα όσα έχουν συμβεί. Οι οπαδοί οι ίδιο κοινοποίησαν το βίντεο. Και ποτέ δεν μπορείς να δώσει λάθος στον οπαδό για κάτι τέτοιο (δεν μιλάμε άλλωστε για επεισόδια τα οποία πάντα είναι κατακριτέα). Όταν είναι κανείς επαγγελματίας, πρέπει να κρατάει όσο το δυνατόν περισσότερες αποστάσεις από τέτοιες καταστάσεις. Στο κάτω – κάτω, ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί, όπως και συνέβη, με το βίντεο να κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Ουσιαστικά λοιπόν δεν κρίνω τους οπαδούς. Άλλωστε ούτε το τελευταίο υβριστικό σύνθημα που ακούσαμε είναι, ούτε το τελευταίο. Καλύτερο όμως θα ήταν ο Κώστας Σλούκας να μην μπει ποτέ σε διαδικασία να σηκώσει το τηλέφωνο, γιατί έμοιαζε δεδομένο πως η κατάσταση θα γίνει ακόμα πιο τεταμένη.

Εξηγούμαστε για να μην παρεξηγούμαστε: ΔΕΝ συμφωνώ με τις κατάρες. ΔΕΝ συμφωνώ με τις απειλές. ΔΕΝ συμφωνώ με τις «ευχές» περί καρκίνου (όταν έχεις ζήσει αυτό τον διάολο μέσα στο σπίτι σου δεν πετάς έτσι τη λέξη). ΔΕΝ συμφωνώ με τα μηνύματα και τα σχόλια στην σύζυγό του (τι φταίει και εκείνη; ). ΔΕΝ συμφωνώ με ό,τι έχει να κάνει με ένταση, επεισόδια ή οτιδήποτε τέτοιο. Καταλαβαίνω όμως και τους φίλους του Ολυμπιακού που πληγώθηκαν.

Ο Κώστας Σλούκας με τους χειρισμούς του έκανε ακόμα και εκείνους που τον στήριξαν στην απόφαση της αποχώρησης, να καταπιούν τη γλώσσα τους και να μην ξέρουν τι να πούνε. Μην πάτε μακριά, εγώ είμαι ο πρώτος που τα «άκουσα» στα social media (και λογικό μετά από όσα έγιναν) που προσπαθούσα να δω το πράγμα πιο μπασκετικά και στεκόμουν στον ελληνικό κορμό του Ολυμπιακού που έχασε τεράστια ισχύ. Σε άλλους συναδέλφους τα μηνύματα ήταν ακόμα χειρότερα. Κατανοητό σε ένα βαθμό και αυτό. Όταν ένας φίλαθλος είναι πληγωμένος (γιατί ο Κώστας Σλούκας πλήγωσε τον κόσμο του Ολυμπιακού) μπορεί να πει πράγματα που δεν θα τα έλεγε σε άλλες περιπτώσεις. Ούτε αυτό βέβαια δεν είναι αποδεκτό. Δεν θα λύσουμε όμως εδώ το πρόβλημα της Ελλάδας. Απλά παραθέτουμε κάποια δεδομένα.

Η ατμόσφαιρα στο ΣΕΦ λοιπόν δεν θα έχει καθόλου… αγάπη για τον Κώστα Σλούκα. Δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα συμβεί αυτό. Δεν υπήρχε αγάπη στο ΣΕΦ για τον Ιωάννη Παπαπέτρου, τον Δημήτρη Αγραβάνη, τον Ματ Λοτζέσκι. Αντίστοιχα βέβαια (γιατί πάντα έχει δύο όψεις το νόμισμα), ούτε στο ΟΑΚΑ υπήρχε ίχνος αγάπης για τον Βασίλη Σπανούλη, τον Στράτο Περπέρογλου, τον Ντίνο Ράτζα. Πολλές ακόμα οι περιπτώσεις, δεν χρειάζεται να τις αναφέρουμε όλες.

Ευχή όλων είναι τα πάντα να μείνουν σε αθλητικά πλαίσια και να μην έχουμε ευτράπελα. Το δεδομένο όμως είναι ένα και ξεκάθαρο: Ο Κώστας Σλούκας έχασε όποιο δίκιο είχε και έκανε έναν κόσμο που τον αγαπούσε και τον αποθέωνε με κάθε ευκαιρία, να μην θέλει να τον δει ούτε ζωγραφιστό. Αδικεί κανείς τους φίλους των Πειραιωτών για αυτό;

Γιατί ο Μπαρτζώκας δεν μίλησε με τον Σλούκα
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

23:11 - 11.07.2023

Γιατί ο Μπαρτζώκας δεν μίλησε με τον Σλούκα

Τι κοινό μπορεί να έχει ο Κώστας Σλούκας με τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο και τον Βασίλη Σπανούλη; Το Sportal μπαίνει στο μυαλό του Γιώργου Μπαρτζώκα και αναλύει το χρονικό των διαπραγματεύσεων Ολυμπιακού - Σλούκα, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι ο Έλληνας κόουτς έχασε ένα πολύτιμο γρανάζι της μηχανής του, όμως ίσως και να αισθάνεται ανακουφισμένος...

ΥΓ. Ο Ολυμπιακός δεν τελειώνει ποτέ. Το είπε ο Μίλαν Τόμιτς, συμφώνησε ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Μετά τον Σπανούλη και τον Πρίντεζη, παρέμεινε στην κορυφή. Αυτό θα κάνει και τώρα.

ΥΓ2. Μίλησα με αρκετούς από εσάς μέσα από τα social. Στην κόντρα Μπαρτζώκας – Σλούκας, στηρίξατε τον πρώτο. Τώρα λοιπόν, ειδικά από την στιγμή που είμαστε μόνο στην 13η Ιουλίου, δεν πρέπει να συνεχιστεί αυτή η στήριξη; Κάτι έχει στο μυαλό του και επιλέγει τους παίκτες που επιλέγει. Αν όταν μπει η σεζόν η ομάδα δεν αποδίδει, θα έχουμε όλη το χρόνο να κάνουμε την κριτική μας. Για την ώρα λίγη υπομονή.

ΥΓ3. Εμένα πάντως η επιλογή Λουκ Σίκμα μου αρέσει…