Αποχαιρέτησε τη Μαδρίτη η Μαρία Σάκκαρη

Μαρία Σάκκαρη

i

/©Photo by Robert Prange/Getty Images

Αποχαιρέτησε τη Μαδρίτη η Μαρία Σάκκαρη

Ελένη Ανδρικοπούλου 14:03 - 29.04.2024 / Ανανεώθηκε: 19:45 - 15.05.2024

Η Μαρία Σάκκαρη ηττήθηκε με 2-0 σετ από την Χαντάντ Μάια (6-4, 6-4) κι αποκλείστηκε στη φάση των «16» του Mutua Madrid Open.

Ολοκλήρωσε την παρουσία της στο Mutua Madrid Open η Μαρία Σάκκαρη. Η Ελληνίδα τενίστρια βρέθηκε σε μέτρια μέρα, ηττήθηκε με 2-0 σετ από την Χαντάντ Μάια (6-4, 6-4) κι έμεινε εκτός προημιτελικών στο τουρνουά της Μαδρίτης.

Η Μαρία Σάκκαρη δέχθηκε πολύ νωρίς το break από την Βραζιλιάνα τενίστρια και βρέθηκε να κυνηγάει διαφορά δύο games (3-1). Στη συνέχεια τόσο η Μαρία όσο και η Χαντάντ Μάια κράτησαν το σερβίς τους, για να φτάσουν στο 10ο game όπου εκεί κρίθηκαν όλα.

Με το σκορ στο 5-4 εις βάρος της η Ελληνίδα τενίστρια προσπάθησε να κάνει το break και να ισοφαρίσει, αλλά δεν τα κατάφερε με αποτέλεσμα η Χαντάντ Μάια να φτάσει στην κατάκτηση του πρώτου σετ έπειτα από 57 λεπτά.

Στο δεύτερο σετ η Μαρία πήρε το προβάδισμα, ωστόσο είδε πάλι την Χαντάντ Μάια να πηγαίνει με το προβάδισμα στην αλλαγή πλευράς (2-1). Μάλιστα, η Βραζιλιάνο έφτασε αργότερα και στο 5-2 με το τρίτο συνολικά break της στο παιχνίδι.

Η Μαρία Σάκκαρη αν και βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο δεν τα παράτησε και προσπάθησε να επιστρέψει στο ματς. Πήρε τα δύο επόμενα games, όμως η ανατροπή που είχε στο μυαλό της δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Το σετ κρίθηκε στο 10ο game, όπου η Χαντάντ Μάια ήταν πολύ καλή πίσω από το σερβίς κάνοντας το 6-4.

Μάλιστα, η Χαντάντ Μάια έγραψε ιστορία αφού έγινε η πρώτη αθλήτρια που νικάει την Σάκκαρη και στις τρεις επιφάνειες σε επίπεδο WTA, αφού πριν από την επικράτησή της σε χωμάτινο κορτ, είχε πανηγυρίσει στο χορτάρι (Νότιγχαμ, 2022 προημιτελικά) και σε σκληρή επιφάνεια (Μαϊάμι, 2022, γύρος των "64').

Στα προημιτελικά του Madrid Open η Χαντάντ Μάια θ' αντιμετωπίσει τη νικήτρια από το ματς Σβιόντεκ - Σορίμπες Τόρμο.