Αμφίβολη η επιστροφή του Ντελ Πότρο στα κορτ (vid)

Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο

i

©Getty Images

Αμφίβολη η επιστροφή του Ντελ Πότρο στα κορτ (vid)

Άγγελος Φραγκισκάτος 09:44 - 29.03.2023 / Ανανεώθηκε: 09:44 - 29.03.2023

Ο πρωταθλητής του US Open του 2009, Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο δεν έχει αγωνιστεί καθόλου από τον Φεβρουάριο του 2022.

Ο πρώην πρωταθλητής του US Open και Νο3 του κόσμου, Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο, είπε ότι θα προσπαθήσει να δώσει ώθηση στην καριέρα του, που ταλαιπωρείται από τραυματισμούς με την ελπίδα να αγωνιστεί στο Grand Slam, που κέρδισε το 2009, τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους.

Ο Αργεντινός, γνωστός ως «The Two of Tandil», έπαιξε για τελευταία φορά σε αγώνα τον Φεβρουάριο του 2022, μπροστά στους οπαδούς του στο Μπουένος Άιρες, όπου είπε ότι ήταν πολύ δύσκολο γι 'αυτόν να συνεχίσει την προπόνηση και δεν αγωνιζόταν, ώστε να μπορούσε να ζήσει χωρίς πόνο σε καθημερινή βάση, αφήνοντας την πόρτα σε μια επιστροφή λίγο μισάνοιχτη.

Η Σαμπαλένκα με φόρα από το Indian Wells, έκανε την 20ή νίκη της φέτος και πέρασε στους οκτώ του Miami Open (vid)
ΤΕΝΙΣ

09:23 - 29.03.2023

Η Σαμπαλένκα με φόρα από το Indian Wells, έκανε την 20ή νίκη της φέτος και πέρασε στους οκτώ του Miami Open (vid)

Η Αρίνα Σαμπαλένκα είχε σχεδόν διπλάσιο αριθμό winners σε σχέση με τα αβίαστα λάθη, 23 προς 12 και βρίσκεται καθ' οδόν προς τον τέταρτο γύρο του Miami Open, επικρατώντας της Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα με 2-0 σετ (6-3, 6-2).

Σε μια συνέντευξη με τον Νοτιοαμερικανό αθλητικό δημοσιογράφο Ντάνι Μίτσε, ο Ντελ Πότρο είπε ότι θα συνεχίσει τις προπονήσεις και θα δει πώς θα αντιδράσει το σώμα του, κρατώντας τις επιλογές του ανοιχτές μέχρι το αγαπημένο του τουρνουά, το US Open.

«Λατρεύω το τένις, δεν θα είναι ποτέ πρόβλημα να σηκώσω μια ρακέτα και να δω πώς νιώθω. Το πρόβλημα με το γόνατό μου είναι κάτι που δουλεύω καθημερινά.

Θα αφήσω αυτό το παράθυρο ανοιχτό, τουλάχιστον μέχρι το US Open, όπως είπα. Αυτό είναι το πιο ιδιαίτερο τουρνουά για μένα. Έχω ακόμα χρόνο, θα αρχίσω να προπονούμαι, να δω πώς θα αντιδράσουν το πόδι και το γόνατό μου και αν μπορώ να το κάνω ή όχι», είπε ο Αργεντινός τενίστας.

Ο 34χρονος Ντελ Πότρο κέρδισε το US Open το 2009 νικώντας τον Ραφαέλ Ναδάλ στους ημιτελικούς και τον πέντε φορές πρωταθλητή Ρότζερ Φέντερερ στον τελικό. Έφτασε επίσης στον τελικό του US Open το 2018, κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016, το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012, οδήγησε την Αργεντινή στον τίτλο του Davis Cup το 2016 και κέρδισε 22 τίτλους στο single ATP στην καριέρα του.