ABA Liga: Τρεις διαιτητές αρνούνται να σφυρίξουν στους τελικούς

Τρεις διαιτητές αρνούνται να σφυρίξουν στους τελικούς της ABA Liga

i

ABA Liga

ABA Liga: Τρεις διαιτητές αρνούνται να σφυρίξουν στους τελικούς

Νίκος Καλαμπάκας 16:47 - 08.06.2023

Οι τελικοί της Aba Liga πλησιάζουν και τα απρόοπτα δεν λείπουν, αφού μετά τις απειλές του Ερυθρού Αστέρα ότι δεν θα λάβει μέρος, τρεις διαιτητές γνωστοποίησαν ότι δεν επιθυμούν να μπουν στον πίνακα των ρέφερι που θα διαιτητεύσουν τους αγώνες.

Ο Ίλια Μπελόσεβιτς, ο Μιλιβόγε Γιόβτσιτς και ο Ούρος Νίκολιτς φέρονται να θέτουν εαυτούς εκτός των τελικών ανάμεσα στην Παρτιζάν και του Ερυθρού Αστέρα για την ABA League.

Τιμωρία μίας αγωνιστικής του Ολυμπιακού για τα επεισόδια του πρώτου τελικού - Θα την εκτίσει σε πιθανό Game 5
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

15:27 - 08.06.2023

Τιμωρία μίας αγωνιστικής του Ολυμπιακού για τα επεισόδια του πρώτου τελικού - Θα την εκτίσει σε πιθανό Game 5

Ο Αθλητικός Δικαστής του ΕΣΑΚΕ επέβαλε ποινή αποκλεισμού μιας αγωνιστικής στον Ολυμπιακό, που θα την εκτίσει στον πέμπτο τελικό (αν υπάρξει) ή του χρόνου. Επίσης, επιβλήθηκε πρόστιμο 4.500 ευρώ για υβριστικά συνθήματα και ρίψεις αντικειμένων.

Αυτό είναι ένα σύνηθες φαινόμενο στην Αδριατική λίγκα καθώς οι διαιτητές αντιμετωπίζουν συχνά έντονο εκφοβισμό τόσο στο διαδίκτυο όσο και στην πραγματική ζωή κατά τη διάρκεια των τελικών.

Ο τελικός της ABA League θα έχει ένα αιώνιο ντέρμπι μεταξύ του Ερυθρού Αστέρα και της Παρτίζαν για άλλη μια φορά. Με τα ματς να ξεκινούν την επόμενη εβδομάδα, η πίεση έχει ήδη αρχίσει να αυξάνεται.

Τα ντέρμπι φέρνουν επιπλέον φώτα της δημοσιότητας όχι μόνο στους παίκτες και τους προπονητές των δύο ομάδων αλλά και στους διαιτητές του αγώνα. Ως εκ τούτου, δεν θέλουν όλοι να εμπλακούν στο δράμα που εκτυλίσσεται.

Σύμφωνα με την Telegraf, τρεις διαιτητές έχουν εξαιρεθεί από τη διαιτησία στον τελικό του ABA League - οι Ίλια Μπελόσεβιτς, Μιλιβίγιε Γιόβκιτς και Ούρος Νίκολιτς.

Και οι τρεις διαιτητές είναι στην EuroLeague. Ο Μπελόσεβιτς είναι ένας από τους πιο έμπειρους και σεβαστούς στην Ευρώπη, έχοντας διαιτητεύσει τους 5ους περισσότερους αγώνες στη διοργάνωση την περασμένη σεζόν.

Ο Νίκολιτς διαιτήτευσε σε 21 αγώνες της κανονικής περιόδου της EuroLeague φέτος. Ο Γιόβτσιτς, εν τω μεταξύ, ήταν ένας από τους ελάχιστους διαιτητές που σφ'υριξαν σε πολλούς αγώνες ενός γύρου (δύο αγώνες στον 22ο γύρο) αυτή τη σεζόν, ενώ διαιτήτευση ακόμα 16 αγώνες.

Το θέμα των διαιτητών που αρνούνται να διευθύνουν αιώνια ντέρμπι στους τελικούς του ABA League είναι συχνό χαρακτηριστικό στην ΑΒΑ League. Συχνά οφείλεται στην πρόσθετη εξωτερική πίεση που εμφανίζεται.

Υπήρξαν περιπτώσειςπου διαιτητές δέχθηκαν αφόρητη πίεση και παρενόχληση τόσο στο διαδίκτυο όσο και στην πραγματική ζωή.

Η φετινή τελική σειρά έχει συγκεντρώσει επιπλέον προσοχή λόγω των της Σερβικής Λίγκας (KLS) και της ΑΒΑ Λιγκ. Ως εκ τούτου, ο Ερυθρός Αστέρας απείλησε ακόμη και ότι θα έδινε προτεραιότητα στο KLS και θα έχανε τους αγώνες του ABA εάν οι ημερομηνίες συνεχίσουν να συμπίπτουν.