Τιμωρία μίας αγωνιστικής του Ολυμπιακού για τα επεισόδια του πρώτου τελικού - Θα την εκτίσει σε πιθανό Game 5
i

© Intime

Τιμωρία μίας αγωνιστικής του Ολυμπιακού για τα επεισόδια του πρώτου τελικού - Θα την εκτίσει σε πιθανό Game 5

Sportal newsroom 15:27 - 08.06.2023 / Ανανεώθηκε: 15:47 - 08.06.2023

Ο Αθλητικός Δικαστής του ΕΣΑΚΕ επέβαλε ποινή αποκλεισμού μιας αγωνιστικής στον Ολυμπιακό, που θα την εκτίσει στον πέμπτο τελικό (αν υπάρξει) ή του χρόνου. Επίσης, επιβλήθηκε πρόστιμο 4.500 ευρώ για υβριστικά συνθήματα και ρίψεις αντικειμένων.

Πριν την έναρξη του πρώτου τελικού στο ΣΕΦ, την ώρα που η αποστολή του Παναθηναϊκού κατέφθανε στο φαληρικό στάδιο, άρχισαν τα πρώτα επισόδεια. Οπαδοί του Ολυμπιακού επιτέθηκαν στο πούλμαν, μέχρι που πέταξαν και αντικείμενα. Δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός, παρά μόνο ένα σπασμένο τζάμι του γηπέδου. Οι «πράσινοι» είχαν εκφράσει την ίδια στιγμή την δυσανασχέτησή τους για το συμβάν, αλλά και για την ελλιπή αστυνομική προστασία και παρουσία. 

Όλα όσα συνέβησαν στο Game 1, πριν και κατά τη διάρκειά του, κατατέθηκαν στον Αθλητικό Δικαστή του ΕΣΑΚΕ, o οποίος συνεδρίασε και το μεσημέρι της Πέμπτης (8/6), λίγες ώρες πριν την έναρξη του δεύτερου τελικού αποφάσισε πως επιβάλει στον Ολυμπιακό ποινή αποκλεισμού μιας αγωνιστικής. Αυτό σημαίνει ότι οι «ερυθρόλευκοι» θα παίξουν χωρίς φιλάθλους στο πέμπτο παιχνίδι της σειράς, αν αυτό υπάρξει. 

Πέντε κι άλλες πέντε μέρες που ο Σλούκας δεν έπαιξε και τις δέκα ο Ολυμπιακός νίκησε (vids)
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

14:17 - 08.06.2023

Πέντε κι άλλες πέντε μέρες που ο Σλούκας δεν έπαιξε και τις δέκα ο Ολυμπιακός νίκησε (vids)

Ο Ολυμπιακός μέχρι τώρα έχει βρει λύσεις όλες τις φορές που ο Κώστας Σλούκας δεν αγωνίστηκε και χωρίς αυτόν έχει 10 νίκες σε ισάριθμα ματς. Πέντε στη Basket League και άλλες τόσες στην Euroleague. Την Πέμπτη (8/6, 21:15) στο ΟΑΚΑ ο 33χρονος γκαρντ θα μείνει εκτός για ενδέκατη φορά...

Σε περίπτωση που ο πρωταθλητής κριθεί νωρίτερα από τα πέντε παιχνίδια, ο Ολυμπιακός θα κουβαλήσει την τιμωρία του στη νέα σεζόν, ενώ εκτός από τον αποκλεισμό στη συμμετοχή των φιλάθλων του για ένα παιχνίδι του επιβλήθηκε και πρόστιμο που αθροιστικά φθάνει τα 4.500 ευρώ.  

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Αθλητικού Δικαστή: 

1) Επιβάλλεται στην ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: 
α) για επεισόδια δυσφημιστικά για το άθλημα στον περιβάλλοντα χώρο των αθλητικών εγκαταστάσεων, ποινή αποκλεισμού μίας αγωνιστικής ημέρας από αγώνες πρωταθλήματος ή κυπέλλου και χρηματικό πρόστιμο χιλίων πεντακοσίων (1.500,00) ευρώ, 

β) για απαγορευμένη χρήση πανό χρηματικό πρόστιμο χιλίων πεντακοσίων (1.500,00) ευρώ) και γ) παράπτωμα που δεν χαρακτηρίζεται ιδιαίτερης βαρύτητας (άναμμα πυρσών), χρηματικό πρόστιμο χιλίων πεντακοσίων (1.500,00) ευρώ, κατά τον αγώνα Πρωταθλήματος με την ομάδα της ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. KAE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ) που διεξήχθη στις 4-6-2023. 

2) Απαλλάσσεται η ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ της κατηγορίας περί εκτεταμένων υβριστικών συνθημάτων σε βάρος φυσικών προσώπων, για τον ως άνω αγώνα.