Αναχώρησε για Σάσαρι χωρίς Καμπενγκέλε η ΑΕΚ

Τίλμαν, Καμπενγκέλε

Αναχώρησε για Σάσαρι χωρίς Καμπενγκέλε η ΑΕΚ

Χρήστος Τσάλτας 14:33 - 23.10.2023 / Ανανεώθηκε: 14:35 - 23.10.2023

Η ΑΕΚ μπαίνει σε ρυθμό BCL για ακόμα μια εβδομάδα, εστιάζοντας την προσοχή της στην εκτός έδρας αναμέτρηση κόντρα στην Ντινάμο Σάσαρι (25/10, 21:30), με τον Μφιόντου Καμπενγκέλε να μένει στην Αθήνα για να ακολουθήσει θεραπεία.

Η προσοχή όλων στο στρατόπεδο της ΑΕΚ είναι στραμμένη στην εκτός έδρας αναμέτρηση κόντρα στην Ντινάμο Σάσαρι για την 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του BCL. Η Ένωση, μετά τη νίκη της πρεμιέρας κόντρα στην Λούντβιγκσμπουργκ, στο κλειστό των Λιοσίων, θέλει να κάνει το 2Χ2 και να βάλει τις βάσεις για την κατάκτηση της πρώτης θέσης του ομίλου της, που θα φέρει και απευθείας πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Ο βαθμός δυσκολίας είναι υψηλός, κάτι που γνωρίζουν όλοι στα ενδότερα της ομάδας, όμως την ίδια ώρα η ψυχολογία βρίσκεται σε πολύ καλά επίπεδα, όχι μόνο λόγω των νικών των τελευταίων ημερών, αλλά και των εμφανίσεων που έχουν γίνει. Και σε αυτό το πρίσμα οι «κιτρινόμαυροι» θέλουν ανάλογη συνέχεια και στην Σαρδηνία.

Στο πλαίσιο αυτό η αποστολή αναχώρησε το μεσημέρι της Δευτέρας για την ιταλική πόλη, έχοντας ολοκληρώσει πρωινή προπόνηση στο κλειστό των Λιοσίων. Ο Μφιόντου Καμπενγκέλε ταλαιπωρείται από θλάση και έμεινε εκτός αποστολής για το παιχνίδι της Τετάρτης, συνεχίζοντας με θεραπευτική αγωγή. Αν και σε πρώτη φάση υπήρχε η σκέψη ο Καναδός να ακολουθήσει την αποστολή και να δοκιμάσει τις δυνάμεις του, κάνοντας προπόνηση με το υπόλοιπο γκρουπ, εν τέλει η απόφαση που πάρθηκε ήταν να μείνει στην Αθήνα και να συνεχίσει με θεραπεία.

Ο Θωμάς Κώττας ήταν αυτός που πήρε τη θέση του στην αποστολή, με την 12άδα της ΑΕΚ να είναι η ίδια που κέρδισε τον Απόλλωνα Πάτρας, με το εμφατικό 100-70, το περασμένο Σάββατο. Πλέον ο Καμπενγκέλε κάνει προσπάθεια ώστε να ξεπεράσει τον τραυματισμό του και να είναι σε θέση να αγωνιστεί στο παιχνίδι της ερχόμενης Κυριακής (29/10), κόντρα στον Άρη, στη Θεσσαλονίκη.