Ο Τζόρνταν ΜακΡέι στο Sportal: «Δεν είμαστε ούτε στα μισά αυτού που θέλουμε να παίξουμε»

Ο Τζόρνταν ΜακΡέι στο Sportal: «Δεν είμαστε ούτε στα μισά αυτού που θέλουμε να παίξουμε»

Χρήστος Τσάλτας 14:55 - 22.10.2023

Η ΑΕΚ πήρε μια από τις πιο άνετες νίκες της σεζόν, ωστόσο ο Τζόρνταν ΜακΡέι ξεκαθάρισε, μέσω του Sportal, πως η Ένωση δεν βρίσκεται ούτε στο 50% του μπάσκετ που μπορεί να παίξει φέτος.

Το παιχνίδι απέναντι στον Απόλλωνα Πάτρας ήταν μια εξαιρετική επιθετική παράσταση από την ΑΕΚ, που έφτασε εμφατικά στη νίκη, προσφέροντας θέαμα. Όλα αυτά σε ένα παιχνίδι που ο Ζοάν Πλάθα είδε πολλούς παίκτες να δίνουν πράγματα στο παρκέ και να κάνουν τη διαφορά, με την παρουσία τους.

Ένας εξ αυτών ήταν και ο Τζόρνταν ΜακΡέι, που αν και ξεκίνησε νωθρά, ανέβασε στροφές και έδωσε λύσεις, τόσο στην επίθεση, όσο και στην άμυνα. Ο Αμερικανός άσος διακρίνεται για την πολυεπίπεδη επίδρασή του στο παιχνίδι, κάτι που τον καθιστά εξόχως σημαντικό για την ΑΕΚ τη φετινή σεζόν.

Η ΑΕΚ έπιασε υψηλά στάνταρ κόντρα στην ομάδα της Πάτρας, βγάζοντας πολλές από τις αρετές της στο παρκέ. «Όπως είδατε, είμαστε σε θέση να παίξουμε τρομερά γρήγορα. Έχουμε πολλούς παίκτες που μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα», τόνισε μιλώντας στο Sportal ο Αμερικανός σκόρερ, για να προσθέσει ότι «στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα σουτάραμε πολύ καλά. Είμαστε ακόμα νέοι μεταξύ μας και μαθαίνουμε τα πάντα. Ήταν όμως ένα παράδειγμα του ποιος είναι ο Μπεν».

Το πρόσωπο της βραδιάς ήταν -χωρίς αμφιβολία- ο Μπεν ΜάκΛεμορ, που «σκόρπισε» την άμυνα του Απόλλωνα, με τους 26 πόντους που πέτυχε. Η παρουσία του μάλιστα ήταν τέτοια που έκανε τον ρυθμό όλης της ομάδας διαφορετικό και πολύ καλύτερο, σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια.

«Είναι πολύ εύκολο το παιχνίδι για μένα. Ο Μπεν είναι στο χώρο εδώ και πολλά χρόνια. Η άμυνα προσπάθησε να τον παίξει under και ήταν λάθος, τους έκανε να το πληρώσουν. Όταν ο Μπεν έχει αυτή την εικόνα, κάτι τα πράγματα πιο εύκολα για όλους μας», εξήγησε ο συμπαίκτης του, που στάθηκε στο επίπεδο που αγωνίζεται η Ένωση.

«Είμαστε 12 νέοι παίκτες που δεν έχουμε παίξει μεταξύ μας πριν, έχουμε νέο προπονητή, νέο στυλ παιχνιδιού. Κάποιοι από εμάς έπαιξαν με αυτό το στυλ πριν χρόνια, οπότε χρειάζεται κάποιος χρόνος να αφομοιώσουμε το νέο στυλ. Έρχεται όμως η ώρα που φτάνουμε στο επίπεδο που θέλουμε».

Στον ορίζοντα υπάρχουν δύο εκτός έδρας παιχνίδια, απέναντι σε Ντινάμο Σάσαρι και Άρη. Ο στόχος είναι το 2Χ2, ωστόσο ο βαθμός δυσκολίας είναι υψηλός, κάτι που γνωρίζουν άπαντες εντός των τειχών. «Έχουμε δύο εκτός έδρας παιχνίδια τώρα, το πρόγραμμα στο BCL είναι δύσκολο. Κάθε παιχνίδι μετράει στη διοργάνωση. Τώρα πάμε στην Ιταλία και θα είναι ένα πολύ καλό τεστ αυτό το παιχνίδι για εμάς».

Ο πρώην άσος της Χάποελ Τελ Αβίβ βρίσκεται στην Ελλάδα από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας. Αυτό σημαίνει πως γνωρίζει πολύ καλά και το επίπεδο που μπορεία να πιάσει η ομάδα του, εντός παρκέ.

Σχετικά με την εικόνα της ΑΕΚ, μάλιστα, ήταν ξεκάθαρος. «Δεν ξέρω αν είμαστε ακόμα στα μισά αυτού που θέλουμε να παίξουμε. Ακόμα μαθαίνουμε ο ένας τον άλλο. Παίζουμε με έναν τρόπο τα τελευταία 10-12 χρόνια και τώρα παίζουμε με άλλον τρόπο, οπότε θα χρειαστεί λίγος καιρός. Πιστεύω στο σύστημα, οι συμπαίκτες μου πιστεύουν στο σύστημα, οπότε δεν ανησυχούμε».