Ο Μπεν ΜάκΛεμορ στο Sportal: «Ένιωθα πως ήταν η βραδιά μου, η ΑΕΚ μπορεί να φτιάξει κάτι σπουδαίο»

Μπεν ΜάκΛεμορ

i

@Intime

Ο Μπεν ΜάκΛεμορ στο Sportal: «Ένιωθα πως ήταν η βραδιά μου, η ΑΕΚ μπορεί να φτιάξει κάτι σπουδαίο»

Χρήστος Τσάλτας 11:02 - 22.10.2023

Ο «μπομπέρ» της ΑΕΚ στο Sportal! O Μπεν ΜάκΛεμορ μίλησε για την εμφάνισή του απέναντι στον Απόλλωνα Πάτρας, το επίπεδο αυτοπεποίθησης στο οποίο βρίσκεται και έδωσε το στίγμα του για τη συνέχεια της σεζόν.

Μετά την πρώτη νίκη της σεζόν, απέναντι στην Λούντβιγκσμπουργκ, η ΑΕΚ ήθελε να κάνει... σεφτέ και στην Basket League, όπου μετά από 2 αγώνες μετρούσε μόνο ήττες. Το παιχνίδι με τον Απόλλωνα Πάτρας ήταν η ευκαιρία που αναζητούσαν ο Ζοάν Πλάθα και οι απίκτες του για να υπάρξει αντίδραση.

Και αυτή η αντίδραση βγήκε με τρόπο εκκωφαντικό, που δεν επιδέχεται αμφισβήτησης. Η Ένωση κυριάρχησε στο παρκέ, μετέτρεψε σε περίπατο το παιχνίδι του Σαββάτου και το τελικο 100-70 έδειξε το επίπεδο ποιότητας του φετινού ρόστερ, που αφήνει υποσχέσεις για τη συνέχεια.

Μεγάλος πρωταγωνιστής της βραδιάς ήταν ένας. Ο Μπεν ΜάκΛεμορ έφερε κάτι από... ΝΒΑ με την παρουσία του στο κλειστό των Λιοσίων. Από την πρώτη περίοδο ένιωθε «ζεστός», κάνοντας τη δουλειά και με το παραπάνω. 26 πόντοι, 9/11 σουτ, 5/5 τρίποντα και 4 ριμπάουντ κατέγραψε το κοντέρ, για τον χαρισματικό άσο, που... υπενθύμισε στους αμφισβητείες του πως δεν είναι μια τυχαία προσωπικότητα.

Η εμφάνισή του αυτή μάλιστα ήταν η ιδανική ευκαιρία και για τον ίδιο να «συστήσει» τον εαυτό του στους φίλους της ομάδας του. «Σίγουρα ήταν«, παραδέχτηκε με το πέρας του αγώνα, μιλώντας στο Sportal, για να προσθέσει πως «είναι ένα από τα παιχνίδια που περίμενα για την ομάδα, αλλά και για τον εαυτό μου, ώστε να βρω ρυθμό στο παρκέ και να προσαρμοστώ στο στυλ παιχνιδιού που θέλει η ομάδα».

Από τα πρώτα λεπτά κατάφερε να βρει ρυθμό. Είναι χαρακτηριστικό πως στην πρώτη περίοδο μέτρησε 16 πόντους με 6/8 σουτ. Αριθμοί που έδειξαν το επίπεδο αυτοπεποίθησης με το οποίο μπήκε στο παρκέ του κλειστού των Λιοσίων. «Ερχόμενος στο παιχνίδι ήμουν έτοιμος. Το σώμα μου ήταν σε καλή κατάσταση και το είχα πει στους συμπαίκτες μου "πάμε να τελειώσουμε τη δουλειά από νωρίς, να κάνουμε ό,τι πρέπει". Μπαίνοντας στο παιχνίδι ήμουν πνευματικά έτοιμος και η προετοιμασία ήταν πολύ καλή. Ήμουν προετοιμασμένος», ήταν τα λόγια του.

Δεύτερη διαδοχική νίκη για την Ένωση, μετά την επικράτηση απέναντι στην Λούντβιγκσμπουργκ και παιχνίδι με το παιχνίδι ο στόχος είναι η ομάδα να παρουσιάζεται καλύτερη. «Χτίζουμε στα παιχνίδια μας. Θέλουμε να κολλήσουμε παιχνίδια, να συνεχίσουμε να χτίζουμε μέσα από τις προπονήσεις που κάνουμε και να βγάζουμε τη δουλειά στο παρκέ μέσα στους αγώνες», εξήγησε ο Αμερικανός σουτέρ, που στάθηκε στην δική του παρουσία.

Στα προηγούμενα παιχνίδια «ψαχνόταν» τόσο με τον ρυθμό του, όσο και με την θέση του πάνω στο παρκέ. Σταδιακά όμως άρχισε να βγάζει το καλό αγωνιστικό πρόσωπό του και οι 26 πόντοι απέναντι στην ομαδα της Πάτρας ήταν η απόδειξη πως εγκλιματίζεται στα δεδομένα του ευρωπαϊκού μπάσκετ. «Νιώθω πάρα πολύ καλά. Έχω καλές μέρες στην προπόνηση. Η αυτοπεποίθηση υπάρχει και προσπαθώ να χτίζω μέσα από αυτή σε κάθε παιχνίδι».

Από τις πρώτες ώρες του στην χώρα μας τόνισε ένα πράγμα, πως ήρθε για να γίνει ηγέτης της νέας ΑΕΚ. Μια κατάσταση που τον εξιτάρει και τον γεμίζει κίνητρο για τη συνέχεια. Αυτός ήταν και ένας βασικός λόγος που άφησε στην άκρη το ΝΒΑ για να μετακομίσει στην Ευρώπη.

Ποια είναι όμως η ηγεσία που θέλει να φέρει στο παρκέ; Η απάντηση ήρθε από τα χείλη του χωρίς περιστροφές. «Θέλω από την αρχή, εντός και εκτός παρκέ, να δείχνω ηγετική παρουσία είτε με την ομιλία μου, είτε προσπαθώντας να οργανώσω τους συμπαίκτες μου. Θέλω να τους δώσω αυτοπεποίθηση. Βλέπω τα σχόλια που λένε για μένα και το σκοράρισμά μου στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα, αλλά εγώ θέλω με την παρουσία μου να κάνω τους άλλους να νιώθουν ακόμα πιο άνετα και να έχουν περισσότερη αυτοπεποίθηση στο παρκέ».

Οι πρώτες νίκες ήρθαν, η εικόνα που παρουσιάζει η ΑΕΚ BETSSON BC είναι όλο και καλύτερη, άρα η αισιοδοξία για τη συνέχεια υπάρχει. Στα αποδυτήρια άλλωστε αυτή είναι διάχυτη. «Μπορούμε να γίνουμε σπουδαία ομάδα. Έχουμε αρκετούς έμπειρους παίκτες. Εγώ ερχόμενος εδώ και παίζοντας το παιχνίδι μαζί με συμπαίκτες όπως ο Τζόρνταν (ΜακΡέι), παίζοντας στο ΝΒΑ και στην Ευρώπη νιώθω ότι μπορούμε να γίνουμε σπουδαία ομάδα. Οι νεαροί παίκτες μας είναι ξεχωριστοί, έχουμε εξαιρετικό γκρουπ, υπάρχει ο Κουζμίνσκας στην ομάδα. Άρα χωρίς αμφιβολία μπορούμε να κάνουμε κάτι σπουδαίο».

Όσο για το τέλος, τον ρωτήσαμε πότε ο κόσμος της ΑΕΚ μπορεί να περιμένει την πρώτη 30άρα από τον ίδιο. «Μπορώ να κάνω ο,τιδήποτε, ανάλογα με τον ρυθμό του αγώνα. Προφανώς είμαι εδώ για να προσπαθώ να κυριαρχώ κάθε βράδυ και να δίνω ό,τι χρειάζεται στην ομάδα, για να κερδίζει τα παιχνίδια», ήταν τα λόγια του.