Ο Καμπενγκέλε επιστρέφει και φέρνει τη σκληράδα που έχει ανάγκη η ΑΕΚ

Ο Καμπενγκέλε επιστρέφει και φέρνει τη σκληράδα που έχει ανάγκη η ΑΕΚ

Χρήστος Τσάλτας 18:05 - 07.11.2023

Ο Μφιόντου Καμπενγκέλε ταξίδεψε με την αποστολή της ΑΕΚ Betsson για την Πολωνία, ενόψει του αγώνα με την Κινγκ Στσέτσιν και με την επιστροφή του δίνει στοιχεία τα οποία έχει ανάγκη η Ένωση στο παιχνίδι της.

Στα δύο παιχνίδια που έχει αγωνιστεί στη σεζόν, κόντρα σε Ολυμπιακό και Λούντβιγκσμπουργκ, ο Μφιόντου Καμπενγκέλε έδειξε πόσο σημαντικός μπορεί να γίνει στο πλάνο του Ζοάν Πλάθα. Έκτοτε όμως έμεινε εκτός λόγω θλάσης που τον ταλαιπώρησε.

Ο τραυματισμός τον πήγε πίσω, όσον αφορά την αγωνιστική του εικόνα, σε ένα σημείο που άρχισε να βρίσκει τα πατήματά του αλλά και να αποδεικνύει πόσο σημαντικός μπορεί να γίνει στο παιχνίδι της ομάδας. Την ίδια ώρα που εκτός παρκέ είχε προσωπικά θέματα να διαχειριστεί, κάνοντας 2 ταξίδια-αστραπές στον Καναδά.

Από την Κυριακή όμως (05/11) ο Καναδός σέντερ φώναξε και πάλι παρών. Ο Καμπενγκέλε προπονήθηκε με τους συμπαίκτες του, δείχνοντας πως έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό. Και μέσα σ' όλα έβγαζε μεγάλη διάθεση να παίξει στο παιχνίδι της Τετάρτης στην Πολωνία, για την 3η αγωνιστική του BCL. Για το λόγο αυτό άλλωστε συμπεριελήφθη στην αποστολή για την εκτός έδρας αναμέτρηση.

Η παρουσία του εκρηκτικού σέντερ είναι πολύ σημαντική για την αγωνιστική εικόνα της ομάδας και αυτός ήταν και ένας πολύ βασικός λόγος που κανείς δεν σκέφτηκε να βαδίσει σε χωριστούς δρόμους μαζί του, αλλά να τον περιμένει ώστε να γίνει καλά και να μπει στο πλάνο της ομάδας.

Ο Καμπενγκέλε φέρνει ενέργεια στο παρκέ και είναι ο παίκτης που θέτει τον τόνο σε αυτό το κομμάτι για όλη την ομάδα. Παρασύρει τους συμπαίκτες του, ενώ δεν μένει μόνο στα αμυντικά του καθήκοντα. Είναι σέντερ που δεν φοβάται να σουτάρει από τα 5 μέτρα, θα επιχειρήσει να κατεβάσει τη μπάλα όταν βρει χώρο, ενώ θα προσπαθήσει να ωθήσει την ομάδα του σε κατάσταση τρανζίσιον. Στοιχεία τα οποία αρέσουν στον Πλάθα, που θέλει να παίξει γρήγορο μπάσκετ.

Με την επιστροφή του (θα εξαρτηθεί από τον Ισπανό αν θα πάρει χρόνο ο Καμπενγκέλε την Τετάρτη) λύνονται τα χέρια του σταφ της ομάδας, έχοντας και πάλι ένα σημαντικό... όπλο στην φαρέτρα, προκειμένου η Ένωση να παίξει physical, αλλά και γρήγορα. Δύο στοιχεία που έχει και μπορεί να υποστηρίξει ο πρώην NBAer.