Η Χαποέλ Χολόν ψάχνει για νέα έδρα - Η FIBA ενέκρινε το αίτημα της ΑΕΚ για μη χρήση του γηπέδου της από τους Ισραηλινούς

Η Χαποέλ Χολόν ψάχνει για νέα έδρα - Η FIBA ενέκρινε το αίτημα της ΑΕΚ για μη χρήση του γηπέδου της από τους Ισραηλινούς

Χρήστος Τσάλτας 14:51 - 07.11.2023 / Ανανεώθηκε: 14:58 - 07.11.2023

Η διεθνής ομοσπονδία ενέκρινε το αίτημα της ΑΕΚ για την αλλαγή πλάνων όσον αφορά στη φιλοξενία της Χαποέλ Χολόν στο κλειστό των Άνω Λιοσίων και ήδη οι ισραηλινοί ενημερώθηκαν πως πρέπει να βρουν άλλη ομάδα να συνεργαστούν και άλλο γήπεδο για να γίνει η προσωρινή τους έδρα στους αγώνες του Basketball Champions League.

Η αρχική πρόθεση της ΑΕΚ ήταν να μοιραστεί τις εγκαταστάσεις του κλειστού των Άνω Λιοσίων με την Χαποέλ Χολόν, έτσι ώστε η ομάδα του Ισραήλ να εγκατασταθεί και να φιλοξενείς εκεί ως γηπεδούχος της αντιπάλους της για το Basketball Champions League.

 Επειδή όμως, αυτή η πρόταση της Ένωσης δίχασε τους φιλάθλους της ομάδας, μεγάλο μέρος των οποίων ήταν αρνητικοί σε αυτή τη «συμμαχία», η διοίκηση αποφάσισε να δηλώσει επίσημα στη FIBA πως δεν θα μπορέσει να συμμετέχει στη διαδικασία και πως θα πρέπει η Χάποελ να βρει αλλού... στέγη. 

Τελικά, η διεθνής ομοσπονδία ενέκρινε αυτό το αίτημα της ΑΕΚ και ενημέρωσε την ομάδα από το Χολόν, μία πόλη που βρίσκεται νοτίως του Τελ Αβίβ, πως θα πρέπει να βρει νέα έδρα, σε νέα πόλη. 

Στο μεταξύ η προετοιμασία της ΑΕΚ στο κλειστό των Λιοσίων ολοκληρώθηκε την Δευτέρα (6/11) με μία προπόνηση σε κανονικούς ρυθμούς εν όψει της αναμέτρησης κόντρα στην πολωνική Κινγκ Στσέτσιν (8/11, 19:30) για την τρίτη αγωνιστική του BCL και ο μοναδικός στόχος του Ζοάν Πλάθα και των παικτών του είναι το «τρία στα τρία», ώστε να γίνει ακόμα ένα βήμα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης του ομίλου.