Προσπάθεια αντίδρασης στην ΑΕΚ μετά τη «συντριβή» στη Ρόδο και η προσοχή στη Μούρθια

Προσπάθεια αντίδρασης στην ΑΕΚ μετά τη «συντριβή» στη Ρόδο και η προσοχή στη Μούρθια

Χρήστος Τσάλτας 18:40 - 04.02.2024 / Ανανεώθηκε: 18:42 - 04.02.2024

Η «βαριά» ήττα από τον Κολοσσό Ρόδου παραμένει ακόμα... νωπή στο στρατόπεδο της ΑΕΚ, με τον Ηλία Ζούρο και τους συνεργάτες του να προσπαθούν να αντιστρέψουν την ψυχολογία, η οποία δεν βρίσκεται σε καθόλου καλά επίπεδα.

Το τελικό 103-80 από τον Κολοσσό, στη Ρόδο, έκανε μεγάλη ζημιά στην ΑΕΚ. Αφενός γιατί η Ένωση γνώρισε μια πολύ βαριά και άσχημη ήττα, σε ένα παιχνίδι που η νίκη ήταν μονόδρομος πριν από το τζάμπολ, αφετέρου γιατί η εικόνα της ομάδας ήταν προβληματική σε όλο το 40λεπτο.

Οι «κιτρινόμαυροι» όχι απλώς δεν έδειξαν ανταγωνιστικό πρόσωπο, αλλά σε κανένα σημείο δεν μπόρεσαν να πλησιάσουν στο σκορ, χάνοντας από νωρίς την επαφή τους με την ομάδα του Κούρο Σεγκούρα, η οποία έκανε ό,τι ήθελε στο παρκέ του κλειστού της Καλλιθέας, απέναντι σε μια ΑΕΚ που έδειχνε να μην έχει αρχή, μέση και τέλος στο παιχνίδι της.

Για το λόγο αυτό με την επιστροφή της ομάδας στη βάση της, το απόγευμα του Σαββάτου, ο Ηλίας Ζούρος και οι παίκτες του βρέθηκαν στο κλειστό των Λιοσίων, όπου για δύο ώρες παρακολούθησαν σε βίντεο όλο το παιχνίδι στη Ρόδο. Εκεί ο Έλληνας προπονητής έκανε έντονες παρατηρήσεις για τα λάθη των παικτών του, αλλά και την απουσία ενέργειας και διάθεσης σε όλη τη διάρκεια του 40λεπτου.

Τα λάθη ήταν αυτά που βρέθηκαν σε επίκεντρο, μαζί με την άμυνα, η οποία σε κανένα σημείο δεν έβαλε δύσκολα στους Ροδίτες.

Την Κυριακή ωστόσο ξεκίνησε και η προετοιμασία για το παιχνίδι κόντρα στην Μούρθια, το οποίο είναι «τελικός» στη φάση των 16 για την Ένωση. Διότι με νέα ήττα η ΑΕΚ θα υποχωρήσει στο 0-3 και θα θέλει ένα... θαύμα θαυμάτων για να πάρει την πρόκριση. Υπό αυτή την έννοια στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο θέλουν να αφήσουν πίσω όσα έγιναν στο παιχνίδι του Σαββάτου, χωρίς να σημαίνει πως ξεχνούν τα κακώς κείμενα.

Ο Ηλίας Ζούρος στην προπόνηση της Κυριακής προσπάθησε να ανεβάσει την ψυχολογία των παικτών του και να τους δώσει ώθηση για το παιχνίδι της Τρίτης. «Είστε πολύ καλοί παίκτες, πάμε να κάνουμε νέο ξεκίνημα με την Μούρθια», είπε μεταξύ άλλων, θέλοντας να δείξει πως ό,τι έγινε έγινε και πρέπει άπανtες να κοιτάξουν μπροστά.

Ο Έλληνας κόουτς για ακόμα ένα παιχνίδι δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Μιντάουγκας Κουζμίνσκας και Δημήτρη Φλιώνη, που εξακολουθούν να βρίσκονται σε διαδικασία αποκατάστασης, με τον 57χρονο τεχνικό να θέλει να περάσει τα δικά του «θέλω» στην ομάδα σε μικρό χρονικό διάστημα. Και ενόψει ενός αγώνα που η νίκη είναι κάτι παραπάνω από... μονόδρομος.