Pure leadership: Ο Τζόρνταν ΜακΡέι «κουβαλάει» την επίθεση της ΑΕΚ

Pure leadership: Ο Τζόρνταν ΜακΡέι «κουβαλάει» την επίθεση της ΑΕΚ

Χρήστος Τσάλτας 17:46 - 07.12.2023

Ο Ζοάν Πλάθα έχει δώσει τα... κλειδιά της επίθεσης της ΑΕΚ Betsson στον Τζόρνταν ΜακΡέι και εκείνος ανταποκρίνετια. Το Sportal καταγράφει την επιρροή του Αμερικανού σκόρερ στο παιχνίδι της Ένωσης και πώς στα τελευταία παιχνίδια βάζει στο... κόλπο και τους συμπαίκτες του.

Το περασμένο καλοκαίρι ήταν η πρώτη μεταγραφική κίνηση της ΑΕΚ, όσον αφορά τους ξένους του ρόστερ. Μια κίνηση που έδειχνε τις διαθέσεις του Μάκη Αγγελόπουλου και των συνεργατών του κατά τη διάρκεια του καλοκαιρού, προκειμένου να ενισχύσουν το υλικό της ομάδας, να ανεβάσουν το επίπεδο της ομάδας, αλλά και να παρέχουν στον Ζοάν Πλάθα όλα τα «όπλα» που ήθελε εκείνος, ώστε να χτίσει μια ισχυρή ομάδα.

Ο Τζόρνταν ΜακΡέι ήρθε στην Ελλάδα έχοντας ένα πολύ δυνατό βιογραφικό, την ίδια στιγμή που έφτασε στη χώρα μας, έπειτα από μια άκρως παραγωγική σεζόν στο Ισραήλ, με την Χάποελ Τελ Αβίβ. Εκεί είχε και τον χώρο αλλά και τον ρόλο να δράσει όπως εκείνος θέλει, κάνοντας τη διαφορά στο μπροστά κομμάτι του παρκέ.

Η ικανότητά του να «τρυπάει» την αντίπαλη άμυνα άλλωστε είναι ένα από τα πιο δυνατά σημεία στο παιχνίδι του. Εξαιρετικός στο ένας εναντίον ενός, πολύ καλή επαφή με το καλάθι, εξαιρετικό drive είναι μερικά από τα στοιχεία που κάνουν τον έμπειρο άσο να ξεχωρίζει και να θεωρείται ένας από τους καλύτερους παίκτες στη θέση του.

Στα παιχνίδια με την Ντινάμο Σάσαρι στο BCL άλλωστε ο 32χρονος άσος ήταν απολαυστικός. Το κοντέρ έγραψε 22 πόντους, 4 ριμπάουντ, 5 ασίστ στην Ιταλία, όπου και ηγήθηκε της ανατροπής στην τέταρτη περίοδο του αγώνα στην Σαρδηνία. Στα Λιόσια η απόδοσή του κυμάνθηκε στα ίδια υψηλά επίπεδα με 16 πόντους, 4 ριμπάουντ και 6 ασίστ.

Ο ΜακΡέι είναι γνωστός σε όλη την Ευρώπη ως ένας από τους καλύτερους σκόρερ, όμως φέτος δείχνει και μια διαφορετική πτυχή του παιχνιδιού του, αυτή του πασέρ. Είναι χαρακτηριστικό πως στα τελευταία 2 παιχνίδια της Ένωσης, απέναντι σε Κινγκ Στσέτσιν και Ντινάμο Σάσαρι μέτρησε 14 ασίστ και μόλις 3 λάθη. Δείγμα του πόσο καλή αίσθηση του παιχνιδιού έχει, αλλά και της πολύ καλής σχέσης που έχει δημιουργήσει με τους συμπαίκτες του, σε επίπεδο χημείας.

Με την παρουσία του στο παρκέ άλλωστε η ΑΕΚ έχει έναν παίκτη ικανό να κάνει τη διαφορά στο επιθετικό κομμάτι. Μετά την άσχημη εμφάνιση κόντρα στην Λούντβιγκσμπουργκ, στην πρεμιέρα του BCL, που μέτρησε 0/4 σουτ σε 12 λεπτά όχι μόνο γύρισε τον διακόπτη, αλλά έδειξε πόσο σημαντικός είναι στο παιχνίδι της ομάδας του.

15,7 πόντοι, 3,2 ριμπάουντ, 4,5 ασίστ και 56,7% στα σουτ εντός πεδιάς έχει καταγράψει στα τελευταία 4 παιχνίδια, ανεβάζοντας κατακόρυφα την απόδοσή του. Το εξίσου σημαντικό μάλιστα είναι πως σε κάθε παιχνίδι «πρέπει» της ΑΕΚ, ο ΜακΡέι φωνάζει παρών και ενισχύει την ομάδα του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Γεγονός που αποτυπώνει τον ηγετικό χαρακτήρα, αλλά και το πνεύμα νικητή που τον διέπει.