Ο Κουζμίνσκας επέστρεψε στη δράση για την ΑΕΚ χωρίς να είναι στο 100% και με ενοχλήσεις στη μέση

Μιντάουγκας Κουζμίνσκας

Ο Κουζμίνσκας επέστρεψε στη δράση για την ΑΕΚ χωρίς να είναι στο 100% και με ενοχλήσεις στη μέση

Χρήστος Τσάλτας 11:00 - 18.02.2024

Για την ΑΕΚ το Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδας πέρασε μεν, αλλά άφησε αρκετά θετικά μηνύματα, με σημαντικότερο όλων την επάνοδο του Μιντάουγκας Κουζμίνσκας στη δράση, που άφησε πίσω ένα πολύ δύσκολο δίμηνο.

Η ΑΕΚ πλέον εστιάζει στη διακοπή, αλλά και στο πώς ο Ηλίας Ζούρος θα μπορέσει να δουλέψει τις μέρες που έρχονται με το υπάρχον υλικό, προκειμένου να το βελτιώσει και να το φέρει ακόμα πιο κοντά στα δικά του αγωνιστικά «θέλω». Απέναντι στον Παναθηναϊκό, στον προημιτελικό Κυπέλλου, η εικόνα που παρουσίασε ήταν θετική μεν, αλλά όχι αρκετή για να φέρει τη νίκη.

Το κοντέρ γράφει 1-9 στα πρώτα 10 παιχνίδια του 2024, σε Ελλάδα και Ευρώπη, κάτι που μόνο τιμητικό δεν μπορεί να θεωρηθεί. Όμως το δύσκολο δίμηνο ανήκει στο παρελθόν και η Ένωση κοιτάζει μπροστά με αισιοδοξία. Η επάνοδος του Μιντάουγκας Κουζμίνσκας, άλλωστε, ήταν μια εξέλιξη που έφερε χαμόγελα στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο, καθώς ο Λιθουανός με την παρουσία του και μόνο κάνει τη διαφορά.

Στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό δεν ήταν στο 100%. Για την ακρίβεια ήθελε μερικές μέρες ακόμα για να ξεπεράσει πλήρως τις ενοχλήσεις στο χέρι. Από τη στιγμή όμως που έθεσε σαν στόχο να πατήσει παρκέ στο Final 8 και έβγαλε τεράστια επιθυμία να αγωνιστεί, τα πάντα πέρασαν σε δεύτερη μοίρα.

Και ό ίδιος ο παίκτης έβλεπε πόσο μεγάλη ανάγκη είχε η ομάδα την παρουσία του για να έχει ισορροπία στο παιχνίδι της. Για το λόγο αυτό ανέβασε στροφές πριν από το Final 8 ώστε να πατήσει ξανά παρκέ. Ωστόσο δεν είχε μόνο τις ενοχλήσεις στο χέρι να διαχειριστεί, καθώς τις προηγούμενες μέρες οι πόνοι στη μέση επέστρεψαν.

Ο «Κούζμι» ένιωσε ενοχλήσεις ξανά, λόγω της έντασης που έβαλε στις προπονήσεις του, ώστε να δώσει το παρών εκ νέου σε αγώνα της ΑΕΚ. Αλλά ούτε κι αυτές ήταν αρκετές για να τον θέσουν εκτός μάχης. Δεν σκέφτηκε στιγμή εξάλλου να μείνει εκτός αγώνα, δείχνοντας έτσι, με την ηγετική παρουσία του, πως θα είναι εκεί για την ομάδα. Κάτι που σε αυτή τη φάση της σεζόν είναι πολύ σημαντικό και για τον Ηλία Ζούρο, αλλά και για τον οργανισμό της ΑΕΚ, γενικότερα, που ποντάρει σε έναν παίκτη πολύ υψηλού επιπέδου, όπως είναι ο Κουζμίνσκας.

Sportal Sunday Live με Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός για τον τελικό του Final 8 & το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός