Η προετοιμασία ενόψει Παναθηναϊκού και οι σκέψεις για αλλαγή στο ρόστερ

Η προετοιμασία ενόψει Παναθηναϊκού και οι σκέψεις για αλλαγή στο ρόστερ

Χρήστος Τσάλτας 16:07 - 09.02.2024

Στο στρατόπεδο της ΑΕΚ άπαντες προσπαθούν να μείνουν συγκεντρωμένοι στα παιχνίδια που έρχονται, με τις αναμετρήσεις κόντρα στον Παναθηναϊκό να είναι προ των πυλών και τον Ηλία Ζούρο να προετοιμάζει την ομάδα του σε εντατικούς ρυθμούς.

Στον ορίζοντα για την ΑΕΚ υπάρχουν σημαντικές αγωνιστικές υποχρεώσεις, καθώς πέραν του πρωταθλήματος, η Ένωση προετοιμάζεται και για το Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδας. Εκεί το έργο της θα είναι κάτι παραπάνω από δύσκολο, καθώς στον ορίζοντα υπάρχει ο Παναθηναϊκός AKTOR, ο οποίος θέλει να βγάλει αντίδραση για τις ήττες των τελευταίων ημερών.

Η Ένωση προσπαθεί να μείνει ανεπηρέαστη απ' όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες, εντός και εκτός παρκέ, με τον Ηλια Ζούρο και τους συνεργάτες του να δουλεύουν σε συγκεκριμένα κομμάτια του παιχνιδιού. Μάλιστα στην τελευταία προπόνηση δεν υπήρξαν απρόοπτα, πέραν των Κουζμίνσκας και Φλιώνη που δεν συμμετείχαν σε όλο το ομαδικό πρόγραμμα.

Για τον Λιθουανό άσο υπάρχει αισιοδοξία πως θα προλάβει το Final 8, καθώς ανεβάζει συνεχώς στροφές και έχει δείξει μεγάλη διάθεση να μπει στο αγωνιστικό πρόγραμμα και να προσφέρει στην ομάδα. Την ίδια ώρα που ο αρχηγός της ΑΕΚ παραμένει στα πιτς λόγω των ενοχλήσεων στη μέση που τον ταλαιπωρούν.

Το παιχνίδι με την Μούρθια, παρά την ήττα, άφησε αρκετά θετικά στοιχεία και έδειξε πως η ΑΕΚ μπορεί να υπολογίζει σε όλους τους παίκτες της. Διότι τόσο ο Λάνγκστον Χολ, όσο και ο Μανώλης Χατζηδάκης πήραν χρόνο συμμετοχής και έδειξαν θετική εικόνα, βοηθώντας την ομάδα. Ιδίως στην περίπτωση του Χολ, ο Αμερικανός θεωρείτο «τελειωμένος» επί Ζοάν Πλάθα, όμως στην αναμέτρηση με τους Ισπανούς έδειξε να ταιριάζει στο στυλ παιχνιδιού του Ζούρου και να ανταποκρίνεται στα θέλω της ομάδας.

Από εκεί και πέρα, υπάρχει και μία διαθέσιμη αλλαγή που μπορεί να κάνει ο Έλληνας προπονητής. Για την ώρα δεν έχει πάρει αποφάσεις, καθώς θέλει να δει όλο το ρόστερ, να το αξιολογήσει και να βγάλει συμπεράσματα, παίρνοντας την απόφαση όσο το δυνατόν πιο ομαλά και ανώδυνα για το γκρουπ. Την ίδια ώρα όμως ξέρει καλά πως δεν υπάρχουν χρονικά περιθώρια, μιας και οι υποχρεώσεις είναι διαδοχικές και ο χρόνος πιέζει. Έτσι, δεν αποκλείεται να υπάρξουν αποφάσεις για την τελευταία αλλαγή στο ρόστερ πριν από το Final 8 του Κυπέλλου, στην Κρήτη.

Sportal Euroleague Show με Παναθηναϊκός - Φενέρμπαχτσε και όλη τη δράση της Παρασκευής