Η ΑΕΚ αναζητά ψυχραιμία σε μια περίοδο γεμάτη ταραχές

ΑΕΚ

Η ΑΕΚ αναζητά ψυχραιμία σε μια περίοδο γεμάτη ταραχές

Χρήστος Τσάλτας 17:17 - 08.02.2024

Η ανακοίνωση της Τετάρτης έδειξε δύο πράγματα στην ΑΕΚ. Από τη μία πως το καλοκαίρι θα υπάρξουν πολλές και σημαντικές αλλαγές. Από την άλλη όμως πως αυτή η ομάδα θέλει ψυχραιμία και στήριξη.

Η περίοδος που διανύει η ΑΕΚ είναι πάρα πολύ κακή σε όλα τα επίπεδα. Δεν είναι μόνο τα αποτελέσματα που έχουν «βαρύνει» για τα καλά την ατμόσφαιρα εντός των τειχών, είναι όλα όσα έχουν να κάνουν με την ομάδα που έχουν κάνει το κλίμα βαρύ κι ασήκωτο στο κλειστό των Λιοσίων.

Οι ήττες απλώς είναι το... κερασάκι στην τούρτα και αποδεικνύουν πως η ομάδα είναι «βαριά άρρωστη» στην παρούσα φάση σε όλα τα επίπεδα. Για το λόγο αυτό και αντέδρασε ο κόσμος, τόσο στο παιχνίδι με τον Κολοσσό Ρόδου, όσο και σε αυτό απέναντι στην Μούρθοα, δείχνοντας την ξεκάθαρη δυσφορία του για όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα, αλλά και για τις ήττες που η μία διαδέχεται την άλλη σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Υπό αυτό το πρίσμα η ΚΑΕ ανέλαβε δράση με την ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα της Τετάρτης. Εκεί έγινε αυτοκριτική, καθώς υπήρξε παραδοχή των εσφαλμένων κινήσεων μέσα στη σεζόν, ενώ προανήγγειλε και δομικές αλλαγές το ερχόμενο καλοκαίρι. Γεγονός που δείχνει την επόμενη μέρα της ομάδας.

Την ίδια ώρα όμως ένα σημαντικό κομμάτι ήταν το παρακάτω. «Σας καλούμε όλους να στηρίξετε την Ομάδα μας. Είναι αυτονόητη συνθήκη για να προσπαθήσουμε να ανατρέψουμε την κατάσταση». Με αυτές τις φράσεις η ΑΕΚ ζήτησε στήριξη και ψυχραιμία ενόψει της συνέχειας. Κυρίως όμως στήριξη από τον κόσμο, ο οποίος σε όλη τη διάρκεια της σεζόν έχει δείξει πως είναι στο πλευρό της ομάδας.

Στην παρούσα φάση όμως η ψυχραιμία έχει χαθεί από τον κόσμο που βλέπει πως μια σεζόν στην οποία η ομάδα μπήκε με μεγάλες προσδοκίες εξελίσσεται σε εφιάλτης, σε όλα τα επίπεδα. «Ωστόσο, η «Βασίλισσα» παρά τη δεινή θέση της, παραμένει εντός όλων των στόχων και κρίνουμε, ότι πρέπει να πορευτούμε όλοι μαζί», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ένα απόσπασμα της ανακοίνωσης, θέλοντας να κρατήσει άπαντες ενωμένους για τη συνέχεια. Κάτι που μοιάζει με δύσκολη -αλλά όχι ακατόρθωτη- αποστολή.

Sportal Euroleague Show με Βαλένθια - Ολυμπιακός και όλη τη δράση της Πέμπτης