Επικίνδυνη αποστολή στην Πολωνία με φόντο το 3Χ3 για την ΑΕΚ

Επικίνδυνη αποστολή στην Πολωνία με φόντο το 3Χ3 για την ΑΕΚ

Χρήστος Τσάλτας 08:02 - 08.11.2023

Η ΑΕΚ Betsson αντιμετωπίζει την Κινγκ Στσέτσιν (19:30) στο Στετίνο, με στόχο το 3Χ3 στη φάση των ομίλων του BCL.

Μια ακόμα επικίνδυνη αποστολή για την AEK Betsson στο Basketball Champions League. Η ομάδα του Ζοάν Πλάθα αντιμετωπίζει την Κινγκ Στσέτσιν, στο Στετίνο, θέλοντας να κάνει ένα ακόμα αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης του ομίλου.

Η Ένωση μετράει 2 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, μετά τις επικρατήσεις κόντρα σε Λούντβιγκσμπουργκ και Ντινάμο Σάσαρι, αντίστοιχα και θέλει να εδραιώσει την παρουσία της στην κορυφή απέναντι στην... Σταχτοπούτα της διοργάνωσης.

Ο Ζοάν Πλάθα είδε όλους τους παίκτες να βρίσκονται στη διάθεσή του για το παιχνίδι στην Πολωνία, συμπεριλαμβανομένου και του Μφιόντου Καμπενγκέλε. Ο Καναδός σέντερ ταξίδεψε με την υπόλοιπη αποστολή για την Πολωνία, έχοντας κάνει ήδη μία προπόνηση σε κανονικούς ρυθμούς και όλα δείχνουν πως θα πάρει χρόνο συμμετοχής στην αναμέτρηση.

Από εκεί και πέρα απρόοπτα δεν υπάρχουν, με την Ένωση να προπονείται το βράδυ της Τρίτης στη «Netto Arena», μπαίνοντας για τα καλά στο κλίμα του αγώνα. Όλα αυτά με τον Μάκη Αγγελόπουλο, τον διοικητικό ηγέτη της ΚΑΕ, να βρίσκεται στην Πολωνία, δίπλα στη ομάδα.

Απέναντί της θα βρει μια ομάδα «πεινασμένη» για τη νίκη, όπως τόνισε και ο Ζοάν Πλάθα. Η Κινγκ Στσέτσιν είναι η πρωταθλήτρια Πολωνίας, όμως στο ξεκίνημα της σεζόν βρίσκεται στο μέσο της κατάταξης, μετρώντας ρεκόρ 4-3.

Η ομάδα από το Στετίνο δεν αντιμετωπίζει προβλήματα απουσιών, έχοντας όλους τους παίκτες ετοιμοπόλεμους για το παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής.

Η αγωνιστική άνοιξε με την Ντινάμο Σάσαρι να πετυχαίνει σπουδαία εκτός έδρας νίκη απέναντι στη Λούντβιγκσμπουργκ, με 89-79, μέσα στη Γερμανία, περιπλέκοντας ακόμα περισσότερο τα πράγματα στην κατάταξη.

Το πρόγραμμα του ομίλου:

3η αγωνιστική

Λούντβιγκσμπουργκ - Ντινάαμο Σάσαρι 79-89

Κινγκ Στσέτσιν - ΑΕΚ

Η κατάταξη:

1. ΑΕΚ 2-0*

2. Ντινάμο Σάσαρι 1-2

3. Λούντβιγκσμπουργκ 1-2

4. Κινγκ Στσέτσιν 1-1*

*Παιχνίδι λιγότερο