Ο Καντζούρης για τον κόσμο της ΑΕΚ και τη μάχη κλειδί με την Λιμόζ
i

Ηλίας Καντζούρης / © Intime

Ο Καντζούρης για τον κόσμο της ΑΕΚ και τη μάχη κλειδί με την Λιμόζ

Sportal newsroom 20:22 - 06.02.2023 / Ανανεώθηκε: 20:35 - 06.02.2023

Η ΑΕΚ ολοκλήρωσε την προετοιμασία της για το αυριανό παιχνίδι με την Λιμόζ με τον Ηλία Καντζούρη να στέκεται στις δηλώσεις του στην απουσία του κόσμου από τις κερκίδες.

Η ΑΕΚ με απόντες της τους Αλεξάντερ Μάντσεν και Δημήτρη Μαυροειδή ολοκλήρωσε τη μίνι προετοιμασία της για το αυριανό παιχνίδι με την Λιμόζ (07/02, 19:30) στο Olympic Hall των Άνω Λιοσίων. Ο Ηλίας Καντζούρης είχε μόλις ένα διήμερο για να προετοιμάσει τους παίκτες του και να τους κάνει να αφήσουνε πίσω τους την ήττα από τον Άρη στη Nick Galis Hall για την Basket League.

Ο τεχνικός της ΑΕΚ γνωρίζει πως εκτός από την απουσία των δύο παικτών του το σύνολό του θα κληθεί να ξεπεράσει για τρίτη και τελευταία φορά βάση της τιμωρίας την απουσία των φιλάθλων της ομάδας από τις κερκίδες. Μετά την ποινή των τριών αγωνιστικών που είχε επιβληθεί για ότι γίνει στο παιχνίδι κόντρα στην ιταλική Ρέτζιο Εμίλια.

Ο Καντζούρης ευελπιστεί πως η ομάδα του θα τα καταφέρει και πάλι όπως κόντρα στις τουρκικές Καρσίγιακα, στη τελευταία αγωνιστική της πρώτης φάσης των ομίλων, και Τόφας, στο πρώτο παιχνίδι για τα Play In. Εν ολίγοις να τριτώσει το καλό τη φορά αυτή με αντίπαλο τη Λιμόζ - που έχει ρεκόρ 0-2 μετά τις δύο ήττες της από Γαλατασαράι και Μάλαγα - και να αποκτήσει αξία η απόδραση από την Κωνσταντινούπολη στην προηγουμενη αγωνιστική με τη μεγάλη νίκη κόντρα στην Γαλατασαράι.

O προπονητής της «Βασίλισσας» δήλωσε για την αυριανή κομβική αναμέτρηση με την Λιμόζ: «Οι υποχρεώσεις μας συνεχίζονται, με ένα πολύ σημαντικό ματς στο ΒCL, απέναντι σ’ έναν οργανισμό με τεράστια παράδοση, τη Λιμόζ, που έχει επιστρέψει δυναμικά στο προσκήνιο, αλλά δυστυχώς δεν θα έχουμε στο πλευρό μας τον κόσμο μας.

Η Λιμόζ είναι μία αθλητική και ποιοτική ομάδα. Έχει υποστεί κάποιες ανακατατάξεις εσχάτως στο ρόστερ της. Η ενέργεια και η πνευματική ετοιμότητά μας θα είναι τα στοιχεία, που θα καθορίσουν την έκβαση της αναμέτρησης, ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε ακόμη ένα βήμα προς το στόχο».

Κι όσο για την γαλλική ομάδα μπορεί να ήρθε το βράδυ της Κυριακής (05/02) στην Αθήνα ωστόσο παραμένει αμφίβολη η συμμετοχή του Μπράις Τζόουνς. Ο Ιταλός προπονητής των «Λιμουζό», Μάσιμο Κανσελιέρι, θα περιμένει μέχρι λίγο πριν το τζάμπολ τον Αμερικανό γκαρντ που είναι τραυματίας και για αυτό δεν είχε αγωνιστεί κόντρα στην Μπουργκ το Σάββατο (04/02). Στην ήττα της Λιμόζ με 98-75 στο Ekinox.